Meggle ulaže u nove tehnologije, digitalizuje otkup i modernizuje proizvodnju

20.04.2018. 14:57 / Izvor: Akta.ba
Meggle ulaže u nove tehnologije, digitalizuje otkup i modernizuje proizvodnju

Ministar Dedić je kazao da će se zalagati da mljekarstvo, kao strateška grana poljoprivrede.

Federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Šemsudin Dedić danas je u Bihaću  razgovarao sa izvršnim direktorom Megglea za Jugoistočnu Europu Marjanom Vučkom, direktorom Mljekare Kemalom Hrnjićem i drugim predstavnicima Uprave o pravcima razvoja mljekarstva i budućim poslovnim planovima ove mljekare u Bosni i Hercegovini.

Direktor Vučak je predstavio Desetogodišnji strateški plan razvoja mljekarstva koji obuhvata ulaganje u nove tehnologije, modernizaciju proizvodnje, instaliranje laktofriza, digitalizaciju otkupa, kao i unapređenje stanja na farmama po EU standardima.

"Izuzetno mi je drago što mljekara Meggle, koja je postala okosnica razvoja poljoprivredne proizvodnje u Unsko-sanskom kantonu, nastavlja ulagati, unaprjeđivati i širiti proizvodnju u BiH, a mljekarstvo u Federaciji BiH bilježi stalni rast", rekao je ministar Dedić. 

Ministar Dedić je kazao da će se zalagati da mljekarstvo, kao strateška grana poljoprivrede, i dalje ostane prioritet u poticajnoj politici Federacije BiH i da budu iznađeni drugi izvori sredstava za sufinansiranje kapitalnih investicija koje vode do veće konkurentnosti ovog sektora, saopćeno je iz ovog ministarstva.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije