Metaling gradi pogon za najvećeg inovatora u proizvodnji ulaznih vrata

23.11.2017. 12:07 / Izvor: Akta.ba
Metaling gradi pogon za najvećeg inovatora u proizvodnji ulaznih vrata
OTVORI GALERIJU

Metaling trenutno radi i na drugim zahtjevnim projektima.

Metaling iz Jajca, trenutno radi na izgradnji nove proizvodne hale u Bosanskom Petrovcu za najvećeg europskog proizvođača ulaznih vrata .

Pile Dujić, prokurator u kompaniji Metaling, za Akta.ba je kazao da je riječ je o novom proizvodnom pogonu koji se gradi za potrebe kompaniju Pirnar iz Bosanskog Petrovca, a koji će se prostirati na površini od 22.000m² .

"Ova kompanija je vodeći europski inovator na području proizvodnje ulaznih vrata, i posjeduje razvijenu prodajnom mrežom na području cijele Europe. Kako najavljuju pogon će zvanično biti otvoren 1. maja 2018. godine a svojim puštanjem u rad će doprinjeti boljem privrednom razvoju ovog dijela ali i otvoriti nova radna mjesta. Radovi su u punom jeku i čast nam je što gradimo objekat za ovu kompaniju u našoj zemlji", kaže Dujić.

Dujić kaže da Metaling trenutno radi i na drugim zahtjevnim projektima. Jedan od njih je da sudjeluje u isporuci i ugradnji provizornih i definitivnih čeličnih struktura na jednom od najvećih gradilišta u Skandinaviji, a radi se o izgradnji metro-a, podzemne željeznice u Kopenhagenu u Danskoj. Ovaj projekat je vrijedan 15 milion eura.

"U planu su nam i novi projekti koji će se u narednom periodu realizirati. Jedan od njih je i izgradnja velikog Interspar centra na području Hrvatske", kazao je Dujić.

Metaling d.o.o. Jajce jedna od najuspješnijih kompanija metalske industrije u BiH, osnovana je 2006 godine i danas upošljava preko 50 radnika a 90 posto njihove proizvodnje ide u zemlje EU. Godišnji kapacitet njihove proizvodnje iznosi oko 6000 tona.

I.M

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije