Investicije / PROJEKTI

MIBO Komunikacije i u Općina Bosanska Krupa u projektu vrijednom 112 hiljada KM

07.11.2018. 13:39 / Izvor: Akta.ba

U svrhu poboljšanja vodosnabdijevanja u Bosanskoj Krupi načelnik Općine Armin Halitović danas je sa sarajevskom firmom MIBO Komunikacije potpisao ugovor o proširenju telemetrijskog sistema vrijedan skoro 112 hiljada KM.

Sredstva za dogradnju ovog sistema koji prati rad i kontroliše potrošnju vode u jednakim iznosima osigurana su iz općinskog budžeta i od Vlade Švicarske kroz MEG projekt.

"To je sistem koji prati rad i kontrolu vodosnabdijevanja, kod nas on već postoji ali ga je bilo potrebno dograditi kako bismo obuhvatili još objekata. Dakle mi vršimo proširenje telemetrijskog sistema i uključujemo objekte koji su kasnije izgrađeni što dovodi do smanjenja troškova, pumpe se automatski pale sa jednog mjesta, nije ih potrebno obilaziti. Tako je naše preduzeće funkcionalnije i svojim korisnicima pruža bolju uslugu", kaže direktor JKP "10. Juli“ Nijaz Tatarević.

Proširenje telemetrijskog sistema nije jedina aktivnost koja se u Bosanskoj Krupi realizuje kroz MEG projekt a tiče se vodosnabdijevanja.

Trenutno se u užem jezgru općine izvode radovi na zamjeni azbestcementnih sa duktilnim vodovodnim cijevima čime će se poboljšati kvalitet usluge i smanjiti gubici vode od pet do deset posto.

"Ovim ugovorom završavamo što se tiče MEG projekta za 2018. godinu u kojoj je za potrebe JKP, odnosno smanjenje gubitaka u vodovodnoj mreži i praćenje rada sistema,  uloženo oko 200 hiljada KM. Nastavljamo i dalje s aktivnostima osnaživanja našeg komunalnog preduzeća, želimo vodoopskrbu u našoj općini koja je do sada bila dobra učiniti odličnom", ističe načelnik Općine Armin Halitović.

Rok za proširenje telemetrijskog sistema u JKP "10. Juli" je šezdeset kalendarskih dana.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije