Mibral počinje izgradnju četiri dječija igrališta na Palama

12.12.2020. 09:14 / Izvor: Akta.ba
Mibral počinje izgradnju četiri dječija igrališta na Palama

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković potpisao je ugovor o izgradnji četiri dječija igrališta na području opštine Pale.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković potpisao je ugovor o izgradnji četiri dječija igrališta na području opštine Pale, čija je vrijednost 159.340 КM. Vuković je rekao da je riječ o modernim igralištima koja će, što je najvažnije, biti bezbjedna za djecu.

"U naselju Stanica Pale parkić će biti izgrađen u okviru memorijalnog centra, gdje će postojeći, stari i dotrajali mobilijar biti zamijenjen novim. U naselju Кoran, u Ulici Serdar Janka Vukotića, na mjestu sadašnjeg dotrajalog mobilijara biće postavljeno novo igralište. U Mjesnoj zajednici Obilićevo odlučili smo da park bude izgrađen u okviru tzv. Bloka 6, a lokaciju za izgradnju dječijeg parka u Mjesnoj zajednici Centar još  usaglašavamo sa opštinom Pale", istakao je Vuković.

Vuković je dodao da bi četvrto igralište moglo da bude izgrađeno na Studentskom trgu, s obzirom na to da takvi sadržaji nedostaju na tom poručju, a da se u okolini nalazi veliki broj stambenih objekata

"Na igralištima će biti postavljena zaštitna guma koja će garantovati bezbjednost djece koja budu boravila na tom prostoru, te panelne ograde visine metar i po i ulazne kapije. Ovi dodatni sadržaji, osim što će povećati bezbjednost djece, trebalo bi da onemoguće vandalizam i uništavanje mobilijara", rekao je Vuković.

Vuković je dodao da će u dječijim parkićima biti postavljene klupe i korpe za otpatke.

Izvođač radova je firma "Mibral" d.o.o. Sarajevo.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije