Mibral radi rekonstrukciju novih 900 metara vodovodne mreže u Novom Gradu

Investicije / URBANIZAM

Mibral radi rekonstrukciju novih 900 metara vodovodne mreže u Novom Gradu

01.08.2019. 08:38 / Izvor: Akta.ba

Ugovor o izvođenju radova na rekonstrukciji vodovodne mreže u dijelu ulice Numan Paše Ćuprilića i ulici Zaima Imamovića potpisan je danas u Općini Novi Grad Sarajevo. Ugovor su potpisali šef odsjeka za komunalnu infrastrukturu i zaštitu okoliša Općine Novi Grad Sarajevo Kenan Bukva i direktorica firme Mibral doo Sarajevo Maja Bralović-Smith.

"Ugovor koji smo potpisali odnosi se na rekonstrukciju vodovodne mreže u dužini od oko 900 metara u ulicama Zaima Imamovića i dijelom ulici Numan Paše Ćuprilića. To su ulice koje se nalaze u MZ “Naselje heroja Sokolje” i ovim radovima obezbjedit će se kvalitetnije vodosabdijevanje ovog naselja”, kazao je šef odsjeka Kenan Bukva.

Općina Novi Grad Sarajevo kontinuirano radi na rekonstrukciji vodovodno-distributivne mreže u ovom dijelu općine obzirom na veliki prirast stanovništva, te činjenicu da postojeći cjevovodi u svojim sadašnjim kapacitetima, te stanju u kojem se nalaze ne mogu u potpunosti da zadovolje potrebe stanovništva.

"Riječ je o izuzetno kvalitetnom cjevovodu koji bi po svojim karakteristikama trebao biti dugotrajan, a nakon njegove rekonstrukcije uslijedit će i sanacija ulice Zaima Imamovća", dodao je Bukva.

Tri faze rekonstrukcije vodovodne mreže

Prva faza podrazumijeva rekonstrukciju cjevovoda u donjem dijelu ulice Zaima Imamovića do spoja sa ulicom Avde Palića sa izgradnjom šahta sa reducir ventilom.

Zatim rekonstrukcija u dijelu ulice Zaima Imamovića od reducir ventila do spoja sa ulicom Numan Paše Ćuprilića u dužini od 280 m gdje će se vršiti rekonstrukcija liveno željeznih cijevi u daktil cjevovod.

Dok će se u dijelu ulice  Numan paše Ćuprilića (od spoja sa ulicom Zaima Imamovića do spoja sa ulicom Alija Prijepoljac Cuni) vršit rekonstrukcija u dužini od 295,10 m čime će se izvršiti spajanje na rekonstruisanu distributivnu mrežu u ulici Numan paše Ćuprilića.

Relizacijom ove tri faze će se poboljšati funkcionalnost, olakšati eksploatacija i obezbjediti mogućnost većeg broja korisnika na ovom području.

Kontinuirano vodosabdijevanje za vrijeme radova

Izabrani izvođač radova, firma Mibral doo Sarajevo će odmah po potpisivanju ugovora krenuti u fazu pripreme, a po uvođenju u posao početi realizaciju projekta: “Važno je naglasiti da će građani za vrijeme rekonstrukcije imati kontinuirano vodosabdijevanje. Alterenativni cjevovod će se staviti u funkciju, te neće biti obustava i prekida”, istakla je direktorica firme Maja Bralović-Smith.

Rok za izvođenje radova je 120 dana od dana uvođenja u posao, a vrijednost ugovorenih radova 342.810,00 KM.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Investicije