Mibral završava radove na izgradnji separatne kanalizacione mreže u Švrakinom

04.04.2020. 09:52 / Izvor: Akta.ba

Vrijednost radova na izgradnji separatne kanalizacione mreže u ovim dvjema ulicama, a koje finansira Općina Novi Grad, iznosi nešto više od 260.000 KM.

Radnici građevinske firme "Mibral" d.o.o. privode kraju radove na izgradnji separatne kanalizacione mreže u ulici Vejsila Čurčića u Švrakinom Selu. Ostalo je da polože još oko 40 metara cjevovoda za fekalnu i oborinsku kanalizaciju, od planiranih oko 150 metara. Uporedo sa polaganjem cijevi, vrši se i priključenje stambenih objekata na novoizgrađeni kanalizacioni sistem, a nakon okončanja tih radova, pristupit će se asfaltiranju saobraćajnice.

Ovi radovi su nastavak projekta izgradnje kanalizacionog sistema u mjesnoj zajednici "Švrakino Selo - 2" u sklopu kojeg je prije nekoliko dana završena izgradnja separatne kanalizacije u Kodžinoj ulici, kao i asfaltiranje saobraćajnice.

Vrijednost radova na izgradnji separatne kanalizacione mreže u ovim dvjema ulicama, a koje finansira Općina Novi Grad, iznosi nešto više od 260.000 KM.

Projekat je od izuzetne važnosti za veliki broj stanovnika koji godinama imaju problem sa tehnički neadekvatnom kanalizacionom mrežom, koja im je prouzrokovala puno problema, kako u ljetnom, tako i u zimskom periodu.

Izgradnja kanalizacije u ovom dijelu Novog Grada, dio je višemilionskog projekta koji se realizira u mjesnoj zajednici „Švrakino Selo - 2“, gdje je u 2016. i 2018. godini položeno oko 880 metara cjevovoda za fekalnu i oborinsku odvodnju, za šta je izdvojeno oko 313.000 KM.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije