Mibral završio izgradnju tematskog parka za djecu

11.06.2019. 14:47 / Izvor: Akta.ba

U povodu otvaranja tematskog parka upriličeni su zabavni program za djecu, edukativno-zabavna predstava, te plesna zabava sa animatorima i maskotama.

Svečanim puštanjem balona u zrak, općinski načelnik Općine Novo Sarajevo, Nedžad Koldžo zajedno sa učenicima Osnovne škole „Grbavica II” i mališanima iz vrtića „Mašnica”, 11. juna ove  godine, otvorio je tematski park u ulici Behdžeta Mutavelića.

Ovom prilikom, općinski načelnik Nedžad Koldžo je rekao da je ovo jedan od najljepših parkova na području općine. Radilo se na savremenom konceptu oplemenjivanja prostora oko Međunarodnog centra za djecu i omladinu Novo Sarajevo koji omogućava niz novih sadržaja građanima, a prvenstveno djeci. Proširen je i parking kod Međunarodnog centra za 20 novih mjesta, izjavio je općinski načelnik.

Na više od 8.000 m2 izgrađeni su i amfiteatar, dvije fontane, igralište za djecu uzrasta 2-12 godina sa modernim sadržajima i spravama sa odgovarajućim zaštitnim mjerama od ozljeda, te „ostrva“ obogaćena elementima urbanog mobilijara koja mogu da se koriste kao ljetne radionice i za druge aktivnosti na otvorenom.

Za ove namjene izdvojeno je oko 680.000  KM, a izvođač radova je firma Mibral d.o.o. Sarajevo.

U povodu otvaranja tematskog parka upriličeni su zabavni program za djecu, edukativno-zabavna predstava, te plesna zabava sa animatorima i maskotama.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije