Milići dobijaju regionalni centar za obuku kadrova u drvopreradi

20.07.2017. 10:53 / Izvor: Akta.ba
Milići dobijaju regionalni centar za obuku kadrova u drvopreradi

Preko programa Prilika plus kao grant sufinansiraće se projekat u iznosu od 207.195 KM, a opština će sufinansirati projekat sa 11.750 KM.

Memorandum o razumijevanju na realizaciji projekta "Uspostavljanje regionalnog centra za obuku i obrazovanje odraslih i učenja na radnom mjestu - Milići", potpisan je jučer u u zgradi Opštine Milići.

Projekat je podržan od strane Agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća RS kroz program Prilika plus. Projekat finansira Ambasada Švajcarske.

Projektom je predviđena uspostava centra koji za cilj ima obuku kadrova u drvopreradi i obradi matala. Zanimanja u drvopreradi su primarni prerađivač drveta i stolar, dok je iz metalske struke zanimanje za koje će se obrazovati bravar – varioc .

Ukupan budžet projekta iznosi 218.945 KM. Preko programa Prilika plus kao grant sufinansiraće se projekat u iznosu od 207.195 KM, a opština će sufinansirati projekat sa 11.750 KM.

Projektom će se adaptirati prostorije u kojima će biti smješten centar, izvršiti nabavka opreme koja nedostaje za praktičnu obuku, izvršiti registracija centra i prilagoditi planovi i programi nastave i obuke u skladu sa potrebama privrede .

Memorandum su potpisali Momir Lazarević Načelnik opštine Milići, Vesna Bogičević direktor SŠC "Milutin Milanković" Milići i Ratko Majstorović predsjednik klastera drvoprerade "Drina - Drvo".

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije