Investicije / PROJEKTI

Milion eura EBRD granta za rješavanje problema zagrijavanja bolnice u Zenici   ​

05.05.2018. 08:59 / Izvor: Akta.ba

Vijeće ministara BiH utvrdilo je Prijedlog ugovora o grantu (Projekt poboljšanja energetske efikasnosti u bolnici Zenica) između Bosne i Hercegovine i Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) koji se odnosi na investicijski grant iz Regionalnog programa za energetsku efikasnost za Zapadni Balkan.

Radi se o grantu EBRD-a u iznosu milion eura koji je osiguran putem Investicionog okvira za Zapadni Balkan (WBIF) iz sredstava Fonda Regionalnog programa za energetsku efikasnost za Zapadni Balkan (REEP Plus).

Projekt, kojim se osigurava utopljavanje bolnice u Zenici, ušteda energije i smanjenje zagađenosti, bit će finansiran zajmom EBRD-a vrijednim 10 miliona eura s rokom otplate od 15 godina i grejs periodom od tri godine uz garanciju BiH.

Ovim projektom planirana je i nadogradnja jedne etaže i dogradnja jednog objekta, što će doprinijeti povećanju bolničkih kapaciteta i  osigurati bolji smještaj pacijentima.

Prijedlog ugovora o grantu bit će dostavljen Predsjedništvu BiH u daljnju proceduru, a za bh. potpisnika predložen je ministar finansija i trezora. 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije