Investicije / PROJEKTI

Milionska investicija: Austrijanci u BiH otvaraju firmu za proizvodnju peleta

18.08.2018. 08:15 / Izvor: Akta.ba

U prostorijama Opštine Novi Grad je održan sastanak na kojem je razgovarano o pokretanju proizvodnje peleta, a kojem su prisustvovali načelnik Opštine Novi Grad Miroslav Drljača i njegovi saradnici iz Kabineta i Odsjeka za lokalni i ekonomski razvoj, predstavnik preduzeća "Depal" Abdulah Delić i Peter Ringerberger, predstavnik firme "LeNox Consulting" iz Austrije.

O ovoj temi već se razgovaralo na sastanku održanom u mjesecu maju, kada su predstavnici obje firme upoznali opštinsko rukovodstvo sa željom za uzajamnom saradnjom i proširenjem proizvodnih kapaciteta preduzeća "Depal", koje se bavi proizvodnjom paleta. 

Prvobitna ideja investitora bila je kupovina gotovih proizvoda od preduzeća "Depal", ali tokom razgovora i boravka u Novom Gradu, uočili su nove poslovne mogućnosti, te je kao rezultat zajedničkih ciljeva lokalnog preduzeća i investitora postignut sporazum, i to u vidu registrovanja nove firme "Derma fire sticks" Novi Grad, u koju će biti uloženo 500.000 eura, a koja će se baviti proizvodnjom peleta.

Preduzeće će za početak zaposliti 10-ak radnika, kako srednje tako i visoke stručne spreme, a sa radom bi trebalo početi u novembru.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije