Milionska investicija: Rostovo dobija moderni sportsko-turistički kompleks

23.10.2015. 13:11 / Izvor: Fena
Milionska investicija: Rostovo dobija moderni sportsko-turistički kompleks

Na lokaciji Rostova u Bugojnu uskoro će početi izgradnja modernog sportsko-turističkog kompleksa, vrijednog 8-10 miliona eura. U prvoj fazi projekta bit će izgrađena sportska dvorana s 810 sjedećih mjesta, a posao je povjeren firmi “Širbegović“ iz Gračanice.

Na lokaciji Rostova u Bugojnu uskoro će početi izgradnja modernog sportsko-turističkog kompleksa, vrijednog  8-10 miliona eura. U prvoj fazi projekta bit će izgrađena sportska dvorana s 810 sjedećih mjesta, a posao je povjeren firmi “Širbegović“ iz Gračanice.

Realizacija projekta počet će već u novembru, a dvorana bi trebala biti puštena u funkciju 15. juna 2016.

"Ugovor ćemo potpisati u Dohi, gdje ćemo precizirati i ostale rokove izgradnje budućeg sportsko-turističkog kompleksa", kazao je koordinator projekta i rukometni trener u Kataru Asim Šahman.

Po riječima ovog Bugojanca, dvorana bi već krajem juna mogla primiti prve sportske ekipe iz Katara, Bahreina, Kraljevine Saudijske Arabije i drugih zemalja.

"U odličnim uvjetima, sportisti će ovdje moći obavljati pripreme za naredna takmičenja. Dvorana će zadovoljavati sve standarde IHF-a, tako da će se u njoj moći igrati utakmice reprezentacija i klubova", naglasio je. 

Projekt "Biser Rostova“, istoimene firme koja je osnovana prije tri mjeseca, predstavljen je u kabinetu bugojanskog načelnika Hasana Ajkunića.

"Siguran sam da će realizacija ovog projekta otvoriti vrata novim investicijama u našem gradu. Ponosan sam na Općinsko vijeće i građane, jer podržavaju projekte koji će omogućiti bolji razvoj općine", istaknuo je načelnik Ajkunić.

Planirano je da taj sportsko-turistički kompleks na Rostovu ima tri sportske dvorane, jedan hotel sa četiri zvjezdice, nogometno igralište te sve druge prateće sadržaje. Realizacijom projekta stvorit će se pretpostavke za zapošljavanje 50-60 radnika.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije