Ministarstvo za urbanizam BPK: Za subvencije javnim preduzećima oko 42.000 KM

13.11.2021. 10:04 / Izvor: Fena
Bojan Krunić

Resorni ministar Bojan Krunić jučer je potpisao ugovore o dodjeli sredstava sa direktoricama, Medinom Bičo i Naidom Sijerčić.

Ministarstvo za urbanizam, prostorno uređenje i zaštitu okoline Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde, kroz subvenciju javnim preduzećima finansirat će dva značajna projekta Zavoda za javno zdravstvo BPK i JP RTV BPK Goražde, u ukupom iznosu oko 42.000 KM.

Resorni ministar Bojan Krunić jučer je potpisao ugovore o dodjeli sredstava sa direktoricama, Medinom Bičo i Naidom Sijerčić.

Radi se o sufinansiranju projekta zamjene dotrajale stolarije na objektu JU Zavod za javno zdravstvo BPK Goražde s ciljem energetske efikasnosti za čiju implementaciju je ministarstvo izdvojilo 31.918 KM te projektu  "Eko Alarm" JP RTV BPK Goražde koji će biti podržan sa 10.000 KM.

"Na javni poziv za subvencije javnim preduzećima pristigle su dvije aplikacije, tako da je komisija koja je radila na bodovanju projekata odlučila da se ova dva projekta podrže u punom zahtjevanom iznosu, za što je saglasnost dala i Vlada BPK Goražde, tako da smo u prilici podržati ova dva veoma značajna projekta javnih ustanova s područja BPK Goražde, kazao je ministar Krunić.

Riječi zahvalnosti Vladi BPK i resornom ministarstvu na iznalaženju mogućnosti za utopljavanje zgrade JU Zavod za javno zdravstvo BPK Goražde uputila je direktorica Medino Bičo.

Kada je riječ o projektu JP RTV BPK Goražde, prema riječima direktorice Naide Sijerčić, cilj projekta "Eko Alarm" je doprinijeti podizanju svijesti građana o zaštiti okoliša te podstaći institucije da se više bave ovom problematikom.

"U okviru ovog projekta, radit će se ciklus od deset emisija te jedan dječiji kviz o poznavanju ekologije. Emisije će biti emitovane utorkom u 08.00 sati tako da će građani imati priliku pogledati šta to rade nevladine organizacije kada su u pitanju zaštita okoliša, eko policajaci, te koliko su učenici upoznati sa ekologijom i zaštitom okoliša", pojasnila je Sijerčić.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije