Modernizacija sistema javne rasvjete u Vilsonovom šetalištu

16.08.2021. 08:13 / Izvor: Akta.ba
Modernizacija sistema javne rasvjete u Vilsonovom šetalištu

U toku je izvođenje radova na modernizaciji sistema javne rasvjete u Vilsonovom šetalištu.

U toku je izvođenje radova na modernizaciji sistema javne rasvjete u Vilsonovom šetalištu, u skladu sa smjernicama za uvođenje energijski efikasnijeg sistema javne rasvjete Kantona Sarajevo, a u cilju dugoročnog postizanja pametnog upravljanja javnom rasvjetom.

U Vilsonovom šetalištu se nalazi ukupno 148 stubova javne rasvjete. Od čega je na području Općine Novo Sarajevo 112 stubova i i 34 cestovne svjetiljke, dok je u Općini Centar 36 stubova i 9 cestovnih svjetiljki.

Na postojeće stubove koji se repariraju montirane su ambijentalne svjetiljke tipa Fenjer. Sve svjetiljke sadrže LED module u skladu sa potrebnim standardima za klase saobraćajnice i šetalište. Opremljene su dimabilnom predpojnom napravom spremnom za upravljanje pomoću senzora pokreta i putem daljinskog upravljanja.

Općina Novo Sarajevo, na osnovu Okvirnog sporazuma, potpisala je Ugovor o izvođenju radova na modernizaciji rasvjete od Mosta Topal Osman-paše, pa do administrativne granice sa Općinom Centar. Ukupna vrijednost Ugovora iznosi oko 252.160 KM. Izvođač radova je firme „SES“ d.o.o. Sarajevo,

U skladu sa Sporazumom sa Općinom Centar predviđen je nastavak modernizacije javne rasvjete kroz Vilsonovo šetalište. Planirano je izdvajanje u iznosu od 77.470 KM.

Nadzor nad izvođenjem radova obavlja Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije