Investicije / NEKRETNINE

Modernizacija tramvajske pruge – Šestica će se okretati u Radićevoj ulici?!

15.02.2008. 09:46 / Izvor: Dnevni Avaz

Desetljećima stara ideja o izmještanju okretnice tramvajske linije broj 6, koja saobraća od Ilidže do Skenderije, uskoro bi mogla postati stvarnost. Naime, preduzeće GRAS u ovoj godini planira započeti realizaciju ovog projekta.

"Zajedno sa sanacijom i modernizacijom tramvajske pruge duž Titove ulice planiramo krenuti i s ovim projektom koji podrazumijeva izmještanje okretnice u Radićevu ulicu. Idejno rješenje već postoji, a u toku je izrada i izvedbenog, te pribavljanje saglasnosti i novca" kažu u informativnoj službi GRAS-a, te napominju da je okretnica na Skenderiji ionako bila zamišljena kao privremeno rješenje.

Arhitekt Sead Gološ smatra da je ova zamisao dobra. "Mislim da će to gradu dati dodatni urbani šmek, a i značajno će se rasteretiti gužve na Skenderiji. U svakom slučaju, za Radićevu je bolja tramvajska pruga nego saobraćajnica" kazao je Gološ.

Dževad Bećirević, načelnik općine Centar, ne dijeli njegovo mišljenje. Radićevu, kaže, vidi u potpuno drugom svjetlu. "U ovoj godini planiramo graditi most koji će spajati Likovnu akademiju i Radićevu. Tako ćemo dobiti mogućnost da ovu ulicu pretvorimo u šetalište" rekao je Bećirević.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije