Investicije / PROJEKTI

Moguća nova investiranja u Prijedor

13.03.2018. 07:55 / Izvor: Akta.ba

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković razgovarao je jučer sa ambasadorom BiH u Švajcarskoj Anđelkom Grahovcem o dosadašnjoj saradnji sa ovom zemljom, s akcentom na buduće projekte i privlačenje stranih investicija.

Razgovarajući sa Grahovcem o temi investiranja u Prijedor, Đaković je podsjetio na dosadašnje vidove saradnje ovog grada sa Vladom Švajcarske.

"Poznato je da je prvi vodovod koji smo radili u Prijedoru, realizovan kroz grant Vlade Švajcarske u iznosu od 14 miliona švajcarskih franaka, a tu je i više korisnih projekata, među kojima i aktuelni projekta opremanja kabineta za praktičnu nastavu u srednjim školama, koje je podržala Švajcarska", napomenuo je Đaković.

On je dodao da su ambasadori uvijek dobrodošli u Prijedor kao otvoren grad, grad koji želi da se dalje razvija, prije svega u ekonomskoj sfera, ali i svim drugim oblastima života.

Ambasador BiH u Švajcarskoj Anđelko Grahovac rekao je novinarima da je Švajcarska poznata kao zemlja po visokoj cijeni radne snage, zbog čega izmješta dio svoje proizvodnje širom svijeta.

"To bi trebalo iskoristiti za privlačenje što više investitora u BiH i Prijedor", naveo je Grahovac.

On je dodao da svi oni koji rade u diplomatsko-konzularnim predstavništvima širom svijeta, imaju zadatak i trebalo bi da pokušaju pronaći što više investitora, kako bi pojačali ekonomsku diplomatiju i privukli dijasporu.

"To je već druga ili treća generacija u Švajcarskoj, koja bi investirala na ovim prostorima i otvarala nova radna mjesta", rekao je Grahovac. 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije