Investicije / PROJEKTI

Most na Bentbaši će uskoro biti saniran

09.08.2018. 14:27 / Izvor: Sarajevo Construction

Zavod za zaštitu kulturno-historijskog i prirodnog naslijeđa KS dao je saglasnost Općini Stari Grad za sanaciju ograde na mostu iznad brane na Bentbaši.

Ograda na mostu oštećena je i u lošem stanju, te je usljed realne opasnosti za prolaznike, reagovala općinska Služba civilne zaštite.

Na mostu su postavljene trake i table upozorenja, dok je Služba za investicije, plan i analizu izradila idejni projekat sanacije ograde i uputila ga kantonalnom Zavodu za zaštitu kulturno-historijskog i prirodnog naslijeđa bez čijeg odobrenja nije dozvoljeno izvoditi bilo kakve radove na mostu.

Kako je iz Zavoda stigao pozitivan odgovor, odnosno saglasnost, pokrenuta je procedura za izbor izvođača radova. Predviđeno je da se na mostu uradi kompletna zamjena rukohvata, ugrade nedostajući elementi ograde, ugradi drvena građa, očiste postojeći elementi koji će biti zadržani, te zaštite i ofarbaju postojeći i novi dijelovi ograde.

Predviđa se da bi radovi mogli biti okončani sljedećeg mjeseca.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije