Mostar: Kružni tok u Zaliku uskoro se završava

13.12.2017. 10:42 / Izvor: Večernji List
Mostar: Kružni tok u Zaliku uskoro se završava

Ivan Knezović, glavni nadzorni inženjer (Cadoro-Ing d.o.o. Mostar) na spomenutom gradilištu kazao je kako su radovi do sada kvalitetno izvedeni.

Polako, ali sigurno privode se kraju radovi na kružnom toku u Ulici maršala Tita, na spoju s novoizgrađenom prometnicom iz Sjevernog logora (prometnica Avenija - most Sutina - Ulica maršla Tita). Radovi na glavnoj prometnici u Ulici maršala Tita počeli su u rujnu, a zbog izvođenja radova znale su se stvarati gužve na sjevernom izlazu iz grada, no izgledno je kako će ubrzo i to biti prošlost, piše Večernji list BiH.  

Ivan Knezović, glavni nadzorni inženjer (Cadoro-Ing d.o.o. Mostar) na spomenutom gradilištu kazao je kako su radovi do sada kvalitetno izvedeni, a trenutačno je u tijeku postavljanje drugog sloja asfalta na kružnom toku.

"Danas (jučer, nap. a.) bit će završeno postavljanje asfalta na jednom dijelu kružnog toka, otprilike polovica. Moramo ostaviti 48 sati kako bi se to sleglo, međutim, vremenske prilike su takve da ne možemo biti sigurni u planirane rokove. Nakon što se završi postavljanje asfalta, ostaje još samo prometna signalizacija. Kad to bude urađeno, možemo kazati da je kružni tok, što se tog dijela posla tiče, završen", kazao je Ivan Knezović u izjavi za Večernji list. Što se tiče povezivanja s prometnicom koja vodi do novoizgrađenog mosta, Knezović kaže kako se, što se postavljanja asfalta tiče, to može završiti čim im to dopuste vremenski uvjeti.

"Trenutačno se radi sjeverna strana. Ima jedno raskrižje iza škole i s obje strane će se završiti sva četiri traka do raskrižja te će se tada preusmjeriti promet i preko mosta će se prelaziti samo sjevernom stranom", objasnio je Knezović. Mora se istaknuti da, iako je urađen doista veliki posao, zastoja prometa na ovome dijelu nije bilo, ili ga je bilo vrlo malo.

"Svjedoci smo bili da niti jedan dan prometnica nije bila zatvorena. Iako je ovo jako osjetljiv dio prometnice, praktično sam ulazak u grad ili izlazak iz njega, vozači nisu imali ozbiljnijih zamjerki što se tiče reguliranja prometa. Velike gužve u prometu, što je bilo za očekivati, smanjene su na minimum", kazao je Knezović. Podsjetimo još i to da je početkom listopada gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić je sa svojim suradnicima obišao ovo gradilište te rekao za medije da izgradnja ovog kružnog toka košta 450 tisuća maraka. 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije