Mostarska "Gradnja" završila izgradnju proizvodne hale Zinkteknik-Bosnia

25.08.2014. 10:21 / Izvor: eKapija.ba
Mostarska 'Gradnja' završila izgradnju proizvodne hale Zinkteknik-Bosnia
OTVORI GALERIJU

Firma Gradnja d.o.o. završila je izgradnju nove proizvodne hale Zinkteknik-Bosnia d.o.o. (cca 2200 m²) i rekonstrukciji postojeće hale (izgradnja sale za ručavanje i svlačionica, cca 120 m²).

Firma Gradnja d.o.o. završila je izgradnju nove proizvodne hale Zinkteknik-Bosnia d.o.o. (cca 2200 m²) i rekonstrukciju postojeće hale (izgradnja sale za ručavanje i svlačionica, cca 120 m²).

Radi se o prizemnom objektu, proizvodno-skladišnog karaktera, dimenzija 63,00x34,50 m, izdijeljen na različite zone:  pripreme, obrade, skladištenja i proizvodnje. Ukupna visina objekta je 8,50 m, odnosno u liniji sa gabaritima postojećeg objekta.

Šefik Voljevica, direktor Gradnje d.o.o. za eKapija.ba kaže kako je izgradnja jednog ovakvog objekta bila vrlo zahtjevna i složena.

"Prilikom gradnje smo izvodili sve građevinsko - zanatske radove, u što uključujemo (zemljano-pripremne, betonske, armiračke, zidarske, krovopokrivačke, čelične konstrukcije, fasaderske, limarske, bravarske, keramičke, molerske, gips-kartonske, kamenorezačke, podopolagačke kao i elektroinstalacije, mašinske instalacije i instalacije vodovoda i kanalizacije. Na izgradnji objekta je učestvovalo oko 100 kvalificiranih i iskusnih zaposlenika", kaže Šefik Voljevica, ističući upotrebu najmodernijih tehnoloških i tehničkih saznanja u skladu sa modernim standardima. Odnosno, radovi su izvođeni u skladu sa zahtjevima najsavremenije tehnologije, ugradnjom najkvalitetnijih građevinskih materijala, te uz primjenu savremene mehanizacije.

"U parternom rješenju obuhvaćene su zelene površine,  asfaltirane manevarske površine za kamione i parking za manja vozila. Cijeli prostor je hortikulturno oživljen, što je  podrazumijevalo sadnju visokog i niskog rastinja u skladu s izgledom cjelokupne parcele", naglavašava Voljevica.

Za projektni zadatak nove proizvodne hale Zinkteknik-Bosnia d.o.o. bila je zadužena projektantska kuća AAA group d.o.o. Mostar.

Što se tiče daljih kapitalnih i drugih planova firma Gradnja ima u planu proširiti  trenutnu djelatnost, odnosno u već postojeću uslužnu uključiti i proizvodnu djelatnost.

"Cjelokupna finansijska situacija u zemlji je i dalje teška s posebnim naglaskom na građevinski sektor, što smo mi, u našoj firmi, najviše osjetili u prethodnoj godini. Kriza prolazi ali smo i svijesni toga da je građevinska uslužna djelatnost uvijek na klimavim nogama. Stoga  svim projektima pristupamo sa maksimalnom opreznošću i ozbiljnošću što rezultira zadovoljstvom svih učesnika", kaže Voljevica.

E. Ko.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije