MUP KS i UNDP ulažu 210. 000 KM za sanaciju i izgradnju šest objekata

14.06.2019. 08:32 / Izvor: Akta.ba
MUP KS i UNDP ulažu 210. 000 KM za sanaciju i izgradnju šest objekata

Sporazum o saradnji za implementaciju projekta podrazumijeva rekonstrukciju, sanaciju zgrada i objekata MUP-a KS, a vrijednost projekta je 210. 000 KM.

Ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Admir Katica i zamjenik rezidentne predstavnice UNDP-a u BiH Sukhrob Khoshmukhamedov danas su potpisali sporazum o saradnji za implementaciju projekta, koji podrazumijeva rekonstrukciju, sanaciju zgrada i objekata MUP-a KS. Vrijednost projekta je 210. 000 KM.

Sredstva je osiguralo resorno ministarstvo iz budžeta za 2019. godinu dok je UNDP implementator projektnih aktivnosti.

Katica je izrazio zadovoljstvo zbog početka ove suradnje i napomenuo kako će sanacija nekoliko zgrada u velikoj mjeri pomoći kvalitetnijem svakodnevnom radu.

"To će omogućiti našim službenicima da obavljaju posao u normalnim radnim uvjetima. Zahvaljujem se UNDP-iju za svu podršku koju daju ovoj vladi i Ministarstvu unutrašnjih poslova.", izjavio je Katica.

Zamjenik Khoshmukhamedov je napomenuo da je ovo prvi sporazum koji potpisuju sa MUP-om KS.

"Ova planirana sredstva iskorist ćemo za izvođenje radova na šest objekata koji pripadaju resornom ministarstvu, a među njima su i dvije nove policijske stanice.", naveo je zamjenik Khoshmukhamedov, saopćeno je iz Pressa KS.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije