Investicije / PROJEKTI

N/FS BiH pomaže izgradnju 15 terena sa vještačkom travom

31.12.2018. 12:01 / Izvor: Oslobođenje

Poboljšanje infrastrukture u Bosni i Hercegovini N/FS Bosne i Hercegovine donio je konačnu odluku o tome gdje će biti izgrađeni tereni sa vještačkom travom. Svaka lokalna zajednica je mogla da aplicira za dobijanje ovog projekta koji se realizuje posredstvom N/FS Bosne i Hercegovine, a na kraju je njih petnaest ispunilo sve kriterije N/FS BiH, te je dobilo teren.

Teren sa vještačkom podlogom gradiće se u Travniku, Čapljini, Širokom Brijegu, Konjicu, Hadžićima, Žepču, Gradačcu, Cazinu, Tomislavgradu, Goraždu, Bijeljini, Istočnom Novom Sarajevu, Gradišci, Prijedoru i Doboju.

Podsjećamo, mi smo još jesenas pisali o ovom projektu N/FS BiH, a kako smo uspjeli saznati vrijednost projekta je oko 460.000 KM, a Savez daje 50% tog novca, dok lokalna zajednica obezbjeđuje ostalo. Ako uz to dodamo da će se u 2019. godini realizovati početi sa realizacijom ''FIFA gol'' projekta u Prnjavoru, jasno je da su pred nama ozbiljni koraci u infrastrukturnom smislu i za nadati se da će se taj trend nastaviti i u budućnosti

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije