Investicije / PROJEKTI

Na Babinom dolu ove godine biće u funkciji garaža sa 92 parking mjesta

Garaža će biti završena krajem juna, a nakon tehničkog prijema, kako je kazao pomoćnik načelnika, Osman Smječanin će biti zvanično i otvorena.

07.01.2020. 12:16 / Izvor: Akta.ba

Sve je bliži završetak radova na izgradnji garaže u Babinom dolu. Načelnik Općine Trnovo Ibro Berilo za poslovni portal Akta.ba potvrdio je da su završeni grubi radovi i popločavanje.

Na proljeće će se raditi elektroinstalacije i sprinkler postrojenja.

Tender za izvođenje radova na izgradnji objekta za izlaz na garažu i smještaj sprinkler postrojenja već je proveden i posao je dodjeljen firmi ZZ GROS-COMP.

Garaža će biti završena krajem juna, a nakon tehničkog prijema, kako je kazao  pomoćnik načelnika, Osman Smječanin će biti zvanično i otvorena.

Kapacitet garaže je 92 mjesta.

Osim garaže, na području lokalitetu Bjelašnice Općina Trnovo realizuje svoj najveći investicioni projekat. Radi se o izgradnji Poslovno-sportskog centra gdje se radi na izgradnji infrastrukture, saobraćajnica.

Intezivniji radovi na dvorani počet će početkom građevinske sezone, tako da je kako kaže Smječanin planirano da se tokom ove godine završi i najveći dio radova.

E. Ko.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije