Na Bjelašnici se gradi novi apartmanski objekat vrijedan 5 miliona KM (Foto)

05.05.2020. 10:28 / Izvor: Akta.ba

Ova kompanija ima u planu graditi još sličnih objekata na Bjelašnici, a ukoliko nađu pogodnu lokaciju gradit će i u Sarajevu.

Olimpijska planina Bjelašnica će do kraja 2020. godine biti bogatija za novi apartmanski objekat.

Riječ je o projektu sarajevske kompanije Telinvest koja u Babinom dolu na površini od 4.065 m² planira izgradnju 35 apartmana. Objekat će se nalazi u neposrednoj blizini Srebrne lisice.

Kompanija će u ovaj projekat uložiti blizu pet miliona KM.

Suad Hasanbegović, direktor kompanije za Akta.ba je kazao da su do sada  u sklopu odobrenja za izvođenje pripremnih radova na gradilištu izveli većinu radova na širokim otkopima i nivelaciji terena, te da već ovih dana planiraju uvest Izvođača građevinskih radova u posao.

"U maju prošle godine smo na licitaciji od općine Trnovo kupili zemljište za izgradnju. Dobili smo sve potrebne saglasnosti kao i odobrenja za građenje i u narednim danima planiramo uvest Izvođača građevinskih radova u posao. Trenutna situacija nas nije mnogo poremetila u našim planovima. Ako sve bude po planu izgradnja ovog objekta bit će završena krajem 2020. godine, moguće je da rok završetka zbog situacije sa koronavirusom produžimo do kraja prve polovine 2021. godine ali na to ne možemo puno uticati", kazao je Hasanbegović.

Objekat će imati 35 apartmana površine od 44 m² do 75 m². Svaki apartman će imati mogućnost ugradnje kamina. Objekat će raspolagati sa 34 garažna mjesta na dvije suterenske etaže, kao i osam natkrivenih parking mjesta ispred objekta. U objekatu će biti izgrađeno i 35 skijašnica smještenih u suterenu.

Kompletne radove izvodi sarajevska firma Neimari sa svojim podizvođačima, dok je projekat izradila projektantska kuća Studio ARH iz Sarajeva.

"Cijena jednog m² apartmana će biti od 3.000 do 3.200 KM sa PDV-om, u zavisnosti od spratnosti i položaja apartmana. Apartmane ćemo prodavati na slobodnom tržištu tako da će svi zainteresirani iste moći u kupiti. Budući vlasnici će imati divan, otvoren pogled na Babin Do i skijališta. Ono što će biti interesantno, jeste da će se direktno iz objekta moći na skijama pristupiti do staza i liftova, a isto tako će se na skijama moći vratiti do objekta", kaže Hasanbegović.

Ova kompanija ima u planu graditi još sličnih objekata na Bjelašnici, a ukoliko nađu pogodnu lokaciju gradit će i u Sarajevu kažu.

I.R.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije