Investicije / PROJEKTI

Na Gradsko vijeće Zenice čeka 28 projekata iz oblasti vodoprivrede

07.07.2020. 08:15 / Izvor: Akta.ba

Među desetinama tema od velikog značaja za građane Zenice, koje čekaju da budu uvrštene na dnevni red ili da se o njima očituju gradski vijećnici je i Plan ulaganja u oblasti vodoprivrede na području Grada Zenica za 2020. godinu. Iako je dva puta bio uvršten u dnevni red, ovaj dokument nije bio tema rasprave gradskih vijećnika. 

O značaju Plana ulaganja u oblasti vodoprivrede na području Grada Zenica za ovu godinu dovoljno govori da na njegovu realizaciju čeka više hiljada građana.  

"Nedavno sam sa šefovima resornih službi obišao veliki broj mjesnih zajednica, s ciljem utvrđivanja prioriteta u realizaciji infrastrukturnih projekata, kao i rješavanja drugih problema koji otežavaju život građana. Planirana ulaganja u oblast vodoprivrede na području Grada Zenica za ovu godinu iznose 2.690.000 KM, ali čak 28 projekata je blokirano. Radi se o projektima koji će značiti poboljšanje vodosnabdijevanja u prigradskom i na seoskom području, poboljšavanje sanitarnih uslova korištenja vodoprivrednih objekata, projektima kojima će se očistiti i sanirati riječna korita. Ove godine planirana je izgradnja novih 9.500 metara vodovodne i 6.430 metara nove kanalizacione mreže i preko hiljadu metara saniranih riječnih korita. Apelujem na gradske vijećnike da deblokiraju sredstva građana Zenice i da radimo u njihovom interesu", kaže Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice. 

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije