Na hotelu Courtyard by Marriott uskoro počinje postavljanje fasade

24.09.2014. 10:19 / Izvor: eKapija.ba
Na hotelu Courtyard by Marriott uskoro počinje postavljanje fasade
OTVORI GALERIJU

Radovi na hotelu Courtyard by Marriott uveliko traju, a do sada su završeni betonski radovi i pregrade unutar objekta, potvrdio je za eKapija.ba Nihad Bubica, Marketing Manager u kompaniji Lake

Radovi na hotelu Courtyard by Marriott uveliko traju, a do sada su završeni betonski radovi i pregrade unutar objekta, potvrdio je za eKapija.ba Nihad Bubica, Marketing Manager u kompaniji Lake d.o.o. Sarajevo, koja je investitor projekta.

"Trenutno se postavlja skela kako bi počeli radovi na fasadi čiji završetak očekujemo za 45 dana.  U ovoj fazi na projektu rade firme Famus Gradnja 3, koja je zadužena za zidarske radove i firma Hano, koja izvodi radove na postavljanju bravarije kako bi se objekat zatvorio", kaže Bubica. Zanimljivo je da će fasada hotela biti kombinacija kamena, aluminijumske bravarije, eternita i trespe. Projekat arhitekture i enterijera uradila je kompanija Scott and Brownrigg, London, UK, dok su tokom izgradnje projekta po fazama, unajmljene domaće stručne kompanije i inžinjeri.

Nakon što se objekat zatvori, krenuće se sa postavljanjem instalacija. Podsjećamo, nedavno je objavljen tender za izvođenju mašinskih, elektro i sprinkler instalacija, kao i instalacija vodovoda i kanalizacije za potrebe izgradnje Hotela Courtyard by Marriot. Bubica ističe da su veoma zadovoljni sa brojem zainteresovanih firmi koje su se odazvale pozivu do sada.

"Produžili smo rok za predaju ponuda do 30.09.2014 kako bi smanjili pritisak ponuđačima te tako dobili što bolje/preciznije ponude od zainteresovanih firmi. Obilazak gradilišta je obavljen i naravno svim ponuđačima koji imaju potrebu opet da obave obilazak naše gradilište je otvoreno", priča naš sagovornik.

Bubica ističe da bi svi radovi na hotelu trebali biti završeni do proljeće sljedeće godine, a samo otvorenje hotela očekuju u maju 2015. godine.

Inače, hotel se nalazi na reprezentativnoj lokaciji pored zgrade Evropske Komisije, Njemačke Ambasade i EUSR, između ul. Skenderija i ul. Hamdije Kreševljakovića u Sarajevu.

Riječ je o visokostandardiziranom business hotelu kakve ima većina metropola u svijetu, a procjenjena vrijednost investicije iznosi oko 10 miliona eura.


A. Šulović

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije