Na Investicionoj konferenciji Grad Banja Luka predstavlja projekat revitalizacije tvrđave "Kastel"

20.09.2011. 11:06 / Izvor: eKapija.ba
Na Investicionoj konferenciji Grad Banja Luka predstavlja projekat revitalizacije tvrđave 'Kastel'

Grad Banja Luka predstaviće svoje projekte iz oblasti turizma i energetike na Investicionoj konferenciji za sektore: energetika, metalska industrija, prerada hrane i turizam, koja će biti održana 22. i 23. septembra ove godine u Banjoj Luci, saopšteno je iz Odsjeka za odnose sa javnošću.

"Projekti iz energetike ‘Održivi energetski akcioni plan` i `Toplifikacioni sistem Grada Banja Luka` biće sastavni dio prezentacije Ministarstva za ekonomske odnose i regionalnu saradnju u Vladi RS, koje i organizuje Konferenciju, a Grad Banja Luka će samostalno prezentovati projekat revitalizacije tvrđave ‘Kastel`, posebno cjeline jedan, koja podrazumijeva izgradnju luksuznog hotela", kazala je Ljubica Milanović, šef Odsjeka za razvoj, evropske integracije i investicije u Administrativnoj službi Grada Banja Luka. Ona je dodala da će Grad Banja Luka prezentovati i projekat garaža SKYLINE.

Uz predstavnike Administrativne službe Grada, na Konferenciji će učestvovati i predstavnici Gradske razvojne agencije, koji će prezentovati Tehnološki biznis park, Sajamski centar, Stadion, Logistički-distributivni centar, te Zelenu elektranu i predstavnici DEPOT-a, koji će predstaviti projekat "Mehaničko-biološki tretman otpada", te druge projekte za koje investitori imaju interes.

Za potrebe Konferencije pripremljen je određeni promotivni materijal Grada, a Gradska razvojna agencija je uradila Katalog investicionih projekata.

Osim Banje Luke, na Konferenciji će projekte predstaviti i Prijedor, Mrkonjić Grad, Kozarska Dubica, Višegrad i Trebinje, dok će ostale opštine kroz promotivne materijale predstaviti svoju investicionu ponudu. Investiciona konferencija biće održana na dvije lokacije, prvi dan u Administartivnom centru Vlade RS u Banjoj Luci, a drugi dan na Mrakovici, u hotelu "Monument".

Investiciona konferencija održava se na Mrakovici a generalni pokrovitelj konferencije je predsjednik RS Milorad Dodik, a organizatori su Ministarstvo za ekonomske odnose i regionalnu saradnju u partnerstvu sa resornim ministarstvima, privrednim predstavništvima RS u inostranstvu, Savezom opština i gradova RS, opštinom Prijedor, Privrednom komorom RS, Ekonomskim institutom, Njemačkim društvom za tehničku saradnju GTZ, Savezom ekonomista Srbije i Srpskim privrednim klubom "Privrednik".

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije