Na obnovu vrtića u sarajevskom naselju Lužani još će se pričekati

09.09.2019. 10:13 / Izvor: Oslobođenje
Na obnovu vrtića u sarajevskom naselju Lužani još će se pričekati

U Zavodu za izgradnju KS-a kazali su da je izrada glavnog projekta sanacije vrtića Lužani u završnoj fazi.

Vrtić Lužani jedini je državni vrtić u centralnom dijelu općine Ilidža, a na čiju kompletnu obnovu 24 godine od završetka rata još čekaju roditelji mališana s ovog područja. Iako je prije tri godine obnovljen i otvoren jedan dio objekta, stvarne potrebe za smještaj djece s ovog područja su daleko veće, zbog čega se nameće potreba što hitnijeg stavljanja u funkciju i preostalog dijela vrtića. U Zavodu za izgradnju KS-a, koji vodi aktivnosti oko obnove, kazali su nam da je izrada glavnog projekta sanacije ovog vrtića u završnoj fazi.

"JU Djeca Sarajeva kao krajnji korisnik je podnijela zahtjev za izdavanje informacije o mogućnosti priključenja vrtića na postojeću infrastrukturu preduzećima Sarajevogas i Toplane i trenutno se čeka njihov odgovor. Nakon kompletiranja glavnog projekta svih faza biće dostavljen Općini Ilidža, koja je u obavezi da provede postupak javne nabavke za obnovu vrtića", istaknuli su u Zavodu.

U Zavodu su naveli da je procijenjena vrijednost obnove 1.100.000 KM, bez kuhinjske opreme. - Tek nakon kompletiranja projektne dokumentacije bit će poznata orijentaciona vrijednost rekonstrukcije vrtića. Konačni iznos će se znati nakon provedene tenderske procedure za odabir izvođača, kazali su u ovoj ustanovi.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije