Na poddionici Tunel Zenica - Donja Gračanica izgradnja kolovozne konstrukcije

23.04.2021. 11:25 / Izvor: Akta.ba

Na Koridoru Vc, poddionica tunel Zenica - Donja Gračanica vrše se radovi na izradi kolovozne konstrukcije.

Na Koridoru Vc, poddionica tunel Zenica - Donja Gračanica vrše se radovi na izradi kolovozne konstrukcije. Na desnom kolovozu završena su oba nosiva sloja, dok je na lijevom kolovozu urađen prvi nosivi sloj.

"Na vijaduktima radi se hidroizolacija, ugradnja sistema odvodnje, postavljanje čeličnog rukohvata i postavljanje zaštite od buke. Također, na trasi se izvode radovi na vanjskoj i unutrašnjoj odvodnji", saopćili su iz JP Autoceste FBiH.

Podsjetimo, Vlada Federacije BiH je na prošloj sjednici donijela Odluku o prihvatanju granta za finansiranje Projekta na Koridoru Vc, poddionica tunel Zenica - Donja Gračanica, na osnovu Ugovora zaključenog u Sarajevu 10. marta 2021. godine između BiH i Evropske banke za obnovu i razvoj koji se odnosi na investicijski grant iz programa Evropski zajednički fond za zapadni Balkan u iznosu do 9.222.000 eura. 

Sredstva će biti korištena za izgradnju autoceste po međunarodnim standardima, dužine 3,9 km između Donje Gračanice i tunela Zenica, uključujući Sjevernu petlju, zajedno s mostom preko rijeke Bosne i cestom za povezivanje s magistralnom cestom.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije