Na području Grada Živinice firma Holex asfaltirala nekoliko putnih dionica

02.11.2020. 13:50 / Izvor: Akta.ba
Na području Grada Živinice firma Holex asfaltirala nekoliko putnih dionica

Na području Grada Živinice ovih dana aktivno se implementiraju kapitalni projekti značajni za kvalitetniji i bezbjedniji način života naših građana.

Na području Grada Živinice ovih dana aktivno se implementiraju kapitalni projekti značajni za kvalitetniji i bezbjedniji način života naših građana.

S tim u vezi, u okviru projekata putne infrastrukture asfaltirane su tri nove dionica puta u Mjesnoj zajednici Lukavica Donja, a radi se o dionicama puta „Put od kuće O.D – M.D“ dužine 120 metara i širine 3 metra; „Spajanje puta- Zehinovo brdo“ dužine 40 metara i širine 3 metra; te dionici puta „Rosulje-Lugovi“ dužine 160 metara i širine 3 metra.

Finansijska vrijednost navedenih projekata je 39.857,23 KM, a sva navedena sredstva osigurana su iz Budžeta Grada Živinice.

Izvođač pomenutih radova je živinička firma „HOLEX“d.o.o.

U Mjesnoj zajednici Bašigovci, ova firma također je završila asfaltiranje dionice puta „Put prema mezarju Butkovići “, dužine 80 metara i širine 3 metra.

Finansijska vrijednost navedenog projekta je oko 9.961,09 KM, a sva navedena sredstva osigurana su iz Budžeta Grada Živinice.

Kako ističe gradonačelnik Kamenjaković planirani projekti putne infrastrukture upisani u Budžet Grada Živinice bit će u potpunosti realizovani.

"Pokrenuta je realizacija projekata iz Budžeta Grada Živinice za saniranje puteva na području svih Mjesnih zajednica u našoj lokalnoj zajednici. Želimo našim građanima obezbijediti kvalitenije mjesto za življenje na osnovu onog što smo prikupljali prethodne četiri godine. S obzirom na to da je Budžet Grada Živinice u prošloj godini u suficitu, sačekali smo šestomjesečni izvještaj koji je pokazao isti rezultat i ove godine, te iz tog razloga sve planirane projekte koji su upisani u Budžetu Grada  pokrenut ćemo i realizovati. Očekivanja su da ove godine izvršenje Budžeta bude 100%, baš kao što je i prošle godine bilo 102%.“, kazao je gradonačelnik Grada Živinice Samir Kamenjaković. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije