Na pomolu veliko partnerstvo BMW-a i Tesla Motorsa?

20.06.2014. 10:53 / Izvor: poslovniplus.com
Na pomolu veliko partnerstvo BMW-a i Tesla Motorsa?

Čelnici BMW-a i Tesla Motorsa razgovarali su o mogućnosti suradnje koja bi između ostalog obuhvatila i zajedničko korištenje mreže brzih punjača koju je američki proizvođač do sada izgradio u SAD i nekim europskim zemljama.

Čelnici BMW-a i Tesla Motorsa razgovarali su o mogućnosti suradnje koja bi između ostalog obuhvatila i zajedničko korištenje mreže brzih punjača koju je američki proizvođač do sada izgradio u SAD i nekim europskim zemljama…

Dvije kompanije su shvatile da ne moraju biti samo rivali kada je riječ o prodaji električnih automobila, već mogu pomoći jedna drugoj u daljem razvoju i osvajanju tržišta, što je potvrdio i šef Tesla Motorsa, Elon Musk.

“I BMW i Tesla čvrsto su posvećeni razvoju električne mobilnosti. Razgovarali smo o raznim vidovima suradnje, a jedan od njih je korištenje i izgradnja mreže superpunjača”, potvrdio je Musk.

Bio bih zadovoljan ako postignemo dogovor da i ostali proizvođači električnih vozila, poput BMW-a, počnu koristiti naše brze punjače, ali i da ih sami počnu proizvoditi. Na taj način mogli bismo postići sporazum o uzajamnoj upotrebi superpunjača drugih proizvođača”, rekao je Elon Musk.

Infrastruktura za brzo punjenje baterija na električnim automobilima još uvijek je slabo razvijena, što otežava plasman svakom proizvođaču koji planira masovniju proizvodnju i prodaju ove vrste vozila.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije