Na proljeće izgradnja kružnog toka kod "Lesnine"

21.01.2020. 12:38 / Izvor: Akta.ba
Na proljeće izgradnja kružnog toka kod 'Lesnine'

U Odjeljenju za saobraćaj i puteve ističu da je već pokrenuta izrada tehničke dokumentacije za proširenje ove izuzetno frekventne saobraćajnice.

JP Putevi Republike Srpske raspisalo je javnu nabavku za izgradnju velikog kružnog toka na Istočnom tranzitu, kod "Lesnine" u procjenjenoj vrijednosti od dva miliona KM.

Po izboru izvođača, biće stvoreni uslovi za ulazak u radove na terenu, u trenutku dok se, uporedo s tim, intenzivno radi na pripremi još jednog velikog projekta na ovom prostoru – proširenju postojeće saobraćajnice od "Lesnine" do "Centruma".

U Odjeljenju za saobraćaj i puteve ističu da je već pokrenuta izrada tehničke dokumentacije za proširenje ove izuzetno frekventne saobraćajnice u Ulici Ivana Gorana Kovačića.

Nova saobraćajnica spajaće dva kružna toka, budućeg kod “Lesnine” i kružnog toka kod „Centruma“, a trebalo bi da bude izgrađena sa četiri trake, te pješačkim i biciklističkim stazama.

U okviru pripreme ovog projekta, trenutno se radi na izradi tehničke dokumentacije i rješevanju imovinskih odnosa – ističu u odjeljenju, te dodaju da je za izgradnju ove saobraćajnice planirano dva miliona KM.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije