Investicije / PROJEKTI

Na proljeće završetak puta prema Skakavcu

19.01.2021. 14:34 / Izvor: Akta.ba

Načelnik Općine Centar Sarajevo Srđan Mandić održao je sastanak sa ministrom saobraćaja Kantona Sarajevo Adnanom Štetom i direktorom Direkcije za puteve KS Selmirom Kovačem tokom kojeg je dogovoreno da se zajedničkim naporima poduzmu sve neophodne aktivnosti u realizaciji projekata.

Kao jedan od najprioritetnijih projekata ocijenjena je izgradnja Prve transverzale gdje je načelnik Mandić naglasio da će svi poslovi koji su u nadležnosti Općine biti hitno rješavani.

Učesnici su pozvali i ostale institucije uključene u ovaj projekt da ubrzaju aktivnosti kako bi se realizacija ovog najznačajnijeg projekta kada je u pitanju saobraćajna infrastruktura u Kantonu Sarajevo, što prije priveo kraju.

Na sastanku je dogovoreno i da radovi na izgradnji puta prema Skakavcu počnu čim to budu vremenski uslovi dozvoljavali. Kako je istakao načelnik Mandić, s obzirom da je rok za izvođenje radova 30 dana, za očekivati je da put bude završen na proljeće ove godine.

Općina će u saradnji sa KJKP Vodovod i kanalizacija dovršiti započeti projekt rekonstrukcije vodovodne i kanalizacione mreže u ulicama Hamida Beširevića, Gornja Breka i Nedžada Mušića, nakon čega će se pristupiti izradi projektne dokumentacije za rehabilitaciju kolovoza u navedenim ulicama. Također, nakon rekonstrukcije vodovodne i kanalizacione mreže u Ulici Jukićeva Općina će u saradnji sa Ministarstvom saobraćaja KS pristupiti rehabilitaciji kolovoza.

Učesnici sastanka su dogovorili da nakon odabira najpovoljnijeg izvođača radova na rekonstrukciji vodovodne i kanalizacione mreže započne i rekonstrukcija saobraćajnice i trotoara u Ulici Kranjčevićeva (druga faza), saopćeno je iz Općine Centar Sarajevo. 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije