Na proljeće završetak puta prema Skakavcu

19.01.2021. 14:34 / Izvor: Akta.ba
Na proljeće završetak puta prema Skakavcu

Načelnik Općine Centar Sarajevo Srđan Mandić održao je sastanak sa ministrom saobraćaja Kantona Sarajevo Adnanom Štetom.

Načelnik Općine Centar Sarajevo Srđan Mandić održao je sastanak sa ministrom saobraćaja Kantona Sarajevo Adnanom Štetom i direktorom Direkcije za puteve KS Selmirom Kovačem tokom kojeg je dogovoreno da se zajedničkim naporima poduzmu sve neophodne aktivnosti u realizaciji projekata.

Kao jedan od najprioritetnijih projekata ocijenjena je izgradnja Prve transverzale gdje je načelnik Mandić naglasio da će svi poslovi koji su u nadležnosti Općine biti hitno rješavani.

Učesnici su pozvali i ostale institucije uključene u ovaj projekt da ubrzaju aktivnosti kako bi se realizacija ovog najznačajnijeg projekta kada je u pitanju saobraćajna infrastruktura u Kantonu Sarajevo, što prije priveo kraju.

Na sastanku je dogovoreno i da radovi na izgradnji puta prema Skakavcu počnu čim to budu vremenski uslovi dozvoljavali. Kako je istakao načelnik Mandić, s obzirom da je rok za izvođenje radova 30 dana, za očekivati je da put bude završen na proljeće ove godine.

Općina će u saradnji sa KJKP Vodovod i kanalizacija dovršiti započeti projekt rekonstrukcije vodovodne i kanalizacione mreže u ulicama Hamida Beširevića, Gornja Breka i Nedžada Mušića, nakon čega će se pristupiti izradi projektne dokumentacije za rehabilitaciju kolovoza u navedenim ulicama. Također, nakon rekonstrukcije vodovodne i kanalizacione mreže u Ulici Jukićeva Općina će u saradnji sa Ministarstvom saobraćaja KS pristupiti rehabilitaciji kolovoza.

Učesnici sastanka su dogovorili da nakon odabira najpovoljnijeg izvođača radova na rekonstrukciji vodovodne i kanalizacione mreže započne i rekonstrukcija saobraćajnice i trotoara u Ulici Kranjčevićeva (druga faza), saopćeno je iz Općine Centar Sarajevo. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije