Na Ravnoj planini u ponedjeljak otvorenje prve kabinske žičare u BiH

21.12.2017. 09:23 / Izvor: Akta.ba

Dugo očekivana gondola je spremna da otvori svoja vrata svim ljubiteljima i posjetiteljima zimskih čarolija u ski centra "Ravna planina".

Dugo očekivana gondola je spremna da otvori svoja vrata svim ljubiteljima i posjetiteljima zimskih čarolija u ski centru “Ravna planina”.

Riječ je o prvoj kabinskoj žičari na prostorima Bosne i Hercegovine koja je instalirana na skijalištu „Ravna planina“ u Palama, a koja je do sada krasila samo svjetska skijališta i od ove zimske sezone krasiće i ovo skijalište, što nas svrstava u red prestižnih turističkih destinacija i samim tim obogaćuje i turističku ponudu Istočnog Sarajeva, Republike Srpske i Bosne i Hercegovine.

Svečano otvorenje kabinske žičare – gondole održaće se u ponedelja, 25.12.2017. godine kada će prvi posjetitelji moći uživati u pogledu koji se pruža sa jedne strane na Pale i Sarajevo, a sa druge pogled doseže do Jahorine, Zlatibora, Romanije…

Svečanom otvorenju će prisustvovati veliki broj političkih zvaničnika, predstavnici diplomatskog kora, predstavnici EYOF-a 2019 i Groodvy, kao i mnogobrojni privrednici iz Istočnog Sarajeva i šire.

Za sve posjetioce u ponedeljak, 25.12.2017., u ime otvorenja vožnja gondolom će biti besplatna, a svi koji se odluče zadržati na vrhu Ravne planine moći će se poslužiti besplatnim pićem u novootvorenom objektu koliba "Gondola".

Pored toga u terminu od 12:00 do 13:00 biće upriličeno druženje sa Groodvy-jem za sve posjetioce velike i male.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije