Investicije / PROJEKTI

Najavljena izgradnja pet i rekonstrukcija devet stambenih objekata

24.04.2020. 10:22 / Izvor: SRNA

Načelnik opštine Novi Grad Miroslav Drljača potpisao je juečr sporazum o saradnji na sprovođenju projekta stambenog zbrinjavanja na osnovu kojeg će u ovoj lokalnoj zajednici biti izgrađeno pet i rekonstruisano devet stambenih objekata.

Drljača je rekao da su potpisnici sporazuma i Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara i Vlada Republike Srpske, odnosno Republički sekretarijat za raseljena lica i migracije.

"Riječ je o izgradnji i sanaciji 14 stambenih objekata za raseljena lica sa područja opštine Novi Grad, biće izgrađeno pet novih stambenih objekata, a devet objekata će biti predmet sanacije i rekonstrukcije", dodao je Drljača.

Okvirnim sporazumom u vezi sa Regionalnim programom stambenog zbrinjavanja i sporazumom o grantu BiH planirana je obnova 235 porodičnih kuća i izgradnja 390 stanova. 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije