Najavljena rekonstrukcija objekta "Estrada"

24.11.2017. 12:47 / Izvor: Akta.ba
Najavljena rekonstrukcija objekta 'Estrada'

Vlasnik objekta je angažovao arhitektu za izradu idejnog i glavnog projekta za rekonstrukciju objekta.

Nazire se rješenje problema ruševnog objekta „Estrada“ koji se nalazi u samom centru Starog Grada, a koji Općina Stari Grad intenzivno pokušava riješiti duži vremenski period.

Nakon što je općinski Sektor za inspekcijske poslove konačno uspio prošle godine saznati ko je vlasnik ovog objekta, doneseno je rješenje o hitnom otklanjanju opasnosti od ruševnog objekta i uručeno mu. Podsjećamo, Općina Stari Grad dosad nije mogla izvršiti rušenje ili restauraciju ovog objekta s obzirom da je u privatnom vlasništvu. Utvrđeno je da vlasnik ne živi u našoj zemlji, pa mu je rješenje upućeno na adresu van granica BiH.

Prema informacijama nadležnog sektora za inspekcijske poslove, preuzimanjem rješenja, vlasnik je preuzeo i obavezu otklanjanja opasnosti sa stambeno-poslovnog objekta „Estrada“, a koju čini obrušavanje fasade, oluka, te napušteni i devastirani prostor u prizemlju zgrade, te bi u slučaju izazivanja štete ili nečeg drugog, snosio i posljedice. Prethodnih dana izvršeno je ograđivanje objekta „Estrada“ metalnom ogradom.

Iz Sektora potvrđuju da vlasnik angažovao arhitektu za izradu idejnog i glavnog projekta za rekonstrukciju objekta, te ga opunomoćio za sve dalje aktivnosti. Opunomoćenik je i lično preuzeo rješenje kojim se naređuje otklanjanje opasnosti, te najavio da će u što skorije vrijeme biti poduzete sve neophodne aktivnosti u tom smjeru. Istovremeno, nadležnoj Službi za urbanizam podnesen je zahtjev za izdavanje potrebne dokumentacije za rekonstrukciju objekta.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije