Najavljene investicije u vodoprivredu Republike Srpske od 30 miliona eura

01.04.2021. 12:15 / Izvor: Akta.ba
Najavljene investicije u vodoprivredu Republike Srpske od 30 miliona eura

Planirano je osnivanje arboretuma u Banjaluci u vrijednosti 505.000 eura, projekat zaštite vodnoekološkog potencijala i biodiverziteta Une...

Direktor Jedinice za koordinaciju poljoprivrednih projekata u Republici Srpskoj Stefan Mitrović najavio je investiranje u vodoprivredu od 30 miliona eura u okviru prve faze Programa integralnog razvoja koridora rijeka Save i Drine, saopćeno je iz Javne ustanove "Vode Srpske".

U okviru ovog programa planirana je regulacija rijeke Vrbas u Banjaluci u dužini šest kilometara, vrijednosti 11,8 miliona eura, rekonstrukcija Glavnog obodnog kanala u Bijeljini vrijednosti pet miliona eura i rekonstrukcija vodotoka Gomjenica u Prijedoru u dužini od četiri kilometra, vrijednosti 3,2 miliona eura.

"Radit će se i projekat obnove, restauracije i pošumljavanja zona bujičnih vodotoka na slivu rijeke Vrbanje, sa usmjerenjem na smanjenje degradacije zemljišta i bujičnih poplava u planiranoj vrijednosti od 500.000 evra, zatim uspostavljanje šumskih plantaža u poplavnom području Save i Vrbasa u vrijednosti od 510.000 eura", naveo je Mitrović.

Prema njegovim riječima, planirano je osnivanje arboretuma u Banjaluci u vrijednosti 505.000 eura, projekat zaštite vodnoekološkog potencijala i biodiverziteta Une u koje će biti investirano 210.000 eura, kao i izrada studije i tehničke dokumentacije integralnog upravljanja donjim tokom rijeke Bosne čija je planirana vrijednost 640.000 eura, kao i druge aktivnosti.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije