Najniža cijena zemlјišta na Jahorini od danas 850,00 KM po m2

28.02.2020. 12:49 / Izvor: Akta.ba
Najniža cijena zemlјišta na Jahorini od danas 850,00 KM po m2

Na redovnoj 26. sjednici Skupštine opštine Pale odbornici su izglasali Odluku o prodaji zemlјišta na Jahorini koje je u svojini opštine Pale po početnoj cijeni od 850,00 KM.

Na  redovnoj 26. sjednici Skupštine opštine Pale odbornici su izglasali Odluku o prodaji zemlјišta na Jahorini koje je u svojini opštine Pale po početnoj cijeni od 850,00 KM, koja je do sada iznosila 300,00 KM, ali ona ne prejudicira da će opština obavezno i prodati to zemlјište.

„Danas nismo donijeli odluku o licitaciji, već o povećanju cijene zemlјišta na Jahorini, jer je i procjenitelј rekao da zemlјa na Jahorini vrijedi i po 1.000 KM, odnosno 1.500 KM po kreditnim aranžmanima. U tri navrata imamo dopise nadležnog Pravobranilaštva RS koje insistira da povećamo cijenu zemlјišta na Jahorini i ja sam to ispoštovao, na ovoj skupštini donesena je Odluka i ona će biti dostavlјena Pravobraniocu. Zar je problem ako mi izglasamo cijenu po 850,00 KM?  Već smo imali licitaciju za ovo zemlјište po početnoj cijeni od 300,00 KM koju sam ja obustavio. Treba da znate da nećemo prodati nijedan kvadratni metar te zemlјe na Jahorini, ali hoću da je ona u gruntu naša i da se zna da opština Pale ima zemlјište na Jahorini“, objasnio je načelnik Jugović.

Samostalni odbornik u Skupštini opštine Pale Miroslav Simović čestitao je načelniku što je, zajedno sa odbornicima Skupštine opštine Pale, stavio tačku na uticaje takozvanih tajkuna koji pokušavaju da ostvare svoj interes.

„To je ono zbog čega smo mi 2016. godine podržali Jugovića i danas držimo čvrstu koaliciju. Ne vidim razlog zašto bi neko bio protiv toga da se poveća cijena zemlјišta, osim onih lјudi koji žele da njihovi bliski lјudi ili oni sami kupe zemlјište po 300,00 KM. Ne znam zašto se toliko pridaje značaj onome što kaže predsjednik Nadzornog odbora OC, jer odbornici i Skupština opštine odlučuju da li ćemo prodati neko zemlјište ili ne“, rekao je Simović.

Šef kluba odbornika SNSD – a Damjan Škipina rekao je da je na inicijativu Kluba odbornika SNSD-a, formirana komisija koja je na osnovu određenih zakonskih parametara uradila elaborat i utvrdila početnu cijenu na području Jahorine u iznosu od 850,00 KM, a sve po preporuci Pravobranilaštva RS.

„Radi se o ponovlјenoj odluci, koju je prošle jeseni usvojila SO Pale. Nekoliko mjeseci nakon toga, uslijedila je licitacija koja je poništena, iz razloga što je početna cijena u tom trenutku po odluci SO bila 300,00 KM, a gledajući na to da je u prethodnom periodu u Olimpijski centar uloženo mnogo i da je tržišna cijena na Jahorini daleko veća. Osim toga, zakon definiše način prodaje neizgrađenog građevinskog zemlјišpta na području opštine Pale, a Skupština opštine je samo verifikovala ovu Odluku, koja otvara mogućnost da se raspiše licitacija, ali ne znači nužno da će biti raspisana“, dodao je Škipina.

Odgovarajući na pitanja novinara da li je palјanski SNSD u raspadu, Škipina je izričito negirao, dodavši da je ta tvrdnja opozicije pokušaj političkog spina u izbornoj kampanji, te da pojedine političke opcije na području Pala hvata panika u ovom periodu jer su svjesni snage i SNSD u opštini Pale i na republičkom nivou i dodao da je njihov pokušaj političke manipulacije u najmanju ruku smiješan.

Ovu Odluku nisu podržali odbornici opozicije (SDS i PDP) i DNS-a, ističući da ne podržavaju prodaju zemlјišta na Jahorini.

Na sjednici SO usvojena je Odluka o dodjeli neizgrađenog zemlјišta Novaku Đokoviću, sa cilјem promocije turizma i sporta u Palama.

Odbornici SO Pale su usvojili Prijedloge odluka o privatizaciji stanova u svojini opštine Pale, koji se odnose na prenos vlasništva sa opštine Pale na korisnike Alternativnog centra u naselјu Luke u Palama.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije