Investicije / PROJEKTI

Nakon tri godine: Aktualizirana gradnja tržnice u Livnu vrijedna 1,7 miliona KM

10.07.2019. 09:51 / Izvor: Akta.ba

Grad Livno nastavlja s realizacijom infrastrukturnih projekata te je ponovo aktualizirana izgradnja Gradske tržnice, saznaje Akta.ba.

Naime, nakon tri godine, gradska uprava je ponovo raspisala javni poziv za izvođenje radova na izgradnji Gradske tržnice u Livnu.

Vrijednost ugovora je 1.730.000 KM, a rok za prijem ponuda za sudjelovanje u javnom pozivu je do 24. jula 2019. godine.

Podsjetimo, projekat je stopiran tj. poziv poništen 2017. godine iz razloga što je stavka koja se odnosi na izgradnju brisana iz budžeta.

Kako je ranije poslovni portal Akta.ba pisao idejni projekt koncipiran je tako da se prvenstveno zadovolje potrebe sadašnjih i budućih korisnika te da se poboljša kvaliteta tretiranog prostora, a samim time i okruženja.

Pored tržnice otvorenog i zatvorenog tipa, planira se formiranje parka sa zelenilom, popločanjem i prostorom za spomenik. Park je okružen postojećim prizemnim objektima kojima se mijenja namjena u uslužne sa prostorima za sjedenje na otvorenom.

Također, cijeli prostor koncipiran je tako da se omogućuje nesmetan pristup osobama sa invaliditetom, a zadovoljeni su i svi uvjeti po broju parking prostora namjenjenih kako korisnicima ovog prostora, tako i stanarima okolnih objekata.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Investicije