Investicije / IMOVINA U STEČAJU

Naložen stečajni postupak nad JU Dom za stara i iznemogla lica Goražde

28.03.2014. 09:03 / Izvor: eKapija.ba

Razmatrajući materijale za vanrednu sjednicu Skupštine Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, Vlada je usvojila zaključak kojim je Upravnom odboru i menadžmentu Doma za stara i iznemogla lica Goražde naložila da hitno pokrenu proceduru stečajnog postupka jer je, kako se navodi, pod prijetnjom stalnog blokiranja računa nemoguće organizovati dalje funkcionisanje ove ustanove.

Do donošenja odluke Upravnog odbora JU Dom za stara i iznemogla lica o pokretanju stečajnog postupka, Vlada će pripremiti za Skupštinu BPK prijedlog Odluke o davanju saglasnosti za pokretanje stečajnog postupka nad JU Dom za stara i iznemogla lica Goražde.

Takođe, pokrenuće se procedura za donošenje Odluke o osnivanju nove ustanove i istovremeno stavljanje van snage Zakona o osnivanju JU Dom za stara i iznemogla lica Goražde.

U cilju zaštite korisnika smještenih u Domu za stara i iznemogla lica, Vlada je naložila Upravnom odboru i menadžmentu Doma da osiguraju pružanje neophodnih usluga korisnicima uz angažman minimalnog broja uposlenih, te zadužila Kantonalno pravobranilaštvo da u okviru svojih nadležnosti pruži pravnu pomoć Vladi u realizaciji predloženih aktivnosti i preduzme mjere zaštite imovine i opreme JU Dom za stara i iznemogla lica Goražde te zaštiti prava Bosansko-podrinjskog kantona Goražde kao osnivača ove javne ustanove.

Vlada je danas usvojila i Izvještaj Komisije za provođenje Konkursa za dodjelu studentskih kredita redovnim studentima dodiplomskog studija, studentima I i II ciklusa za studijsku 2013/2014. godinu te dala saglasnost ministrici za obrazovanje za potpisivanje ugovora o dodjeli kredita studentima koji su ispunili uslove.

Na Konkurs za dodjelu studentskih kredita  pristiglo je ukupno 245 prijava, od kojih je njih 191 ispunilo uslove za dodjelu. Nakon objavljivanja preliminarne liste i razmatranja 36 pristiglih žalbi, 16 žalbi studenata ocijenjeno je opravdanim, te su i oni uvršteni u konačnu listu.

Vlada je na današnjoj sjednici dala saglasnost ministrici za socijalnu politiku, zdravstvo, raseljena lica i izbjeglice da zaključi Ugovor sa ATTP «Centroprevoz» d.o.o. Goražde za pružanje usluge prijevoza učenika povratnika na realizaciji Međurječje-Miljeno-Gornja Podkozara-Goražde za 2014.godinu.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije