Investicije / PROJEKTI

Napreduju radovi na izgradnji Eko kuće Smetovi

10.05.2021. 12:42 / Izvor: Akta.ba

Radovi na izgradnji Eko kuće na Smetovima odvijaju se planiranom dinamikom, a uprkos lošim vremenskim uslovima koji su vladali u proteklom periodu ovaj objekat već poprima svoje konture.

Tako su do sada urađene temeljne grede i stope, prva, takozvana, mrtva ploča, pozicija ploča 100, dok se spremaju i radovi na poziciji 200 - sprat iznad. Svi radovi za sada idu planiranom dinamikom i prema projektu, a izvođač, firma "INTER - COM" d.o.o. Zenica planira u narednim danima uraditi dvije ploče nakon kojih slijedi i izgradnja krova, saopćili su iz grada Zenica.

"Objekt će u potpunosti biti izgrađen od ekološki prihvatljivog materijala, sa instaliranim solarnim pločama, a imat će i edukativno-pokazni školski centar. Njegovom realizacijom doprinijet ćemo i boljem imidžu najpopularnijeg zeničkog izletišta, do kojeg će građani ići novim asfaltom. Ovo je samo početak naših ozbiljnih namjera i opredijeljenosti da oživimo Smetove, koji su odavno trebali postati turistička atrakcija ne samo Zenice i ZDK, nego i šire", kazao je gradonačelnik Fuad Kasumović.

Kapacitet Eko kuće Smetovi je 50 ležajeva, a objekat će biti na raspolaganju svim građanima.

Podsjetimo, kamen temeljac za izgradnju "Eko kuće" na Smetovima položen je 20. marta, simbolično na Dan Zenice, a rok za završetak radova je oktobar ove godine. Radi se o projektu vrijednom 900.000 KM za kojeg su sredstva osigurali Grad Zenica, Vlada ZDK i Vlada Federacije BiH.

PODIJELI:

TAGOVI:

Eko kuća Smetovi

Grad Zenica

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije