Investicije / PROJEKTI

Napreduju radovi na proširenju ulice Džemala Bijedića na četiri kolovozne trake

10.07.2020. 11:12 / Izvor: Akta.ba

Izvode se radovi na rekonstrukciji i proširenju ulice Džemala Bijedića sa dvije na četiri kolovozne trake, navode iz Općine Novi Grad Sarajevo.

Nakon uklanjanja stabala, demontaže postojeće javne rasvjete i premještanja ograda uslijedila je zamjena elektro i vodovodnih instalacija i proširenje same saobraćajnice.

Radi se o dionici od 900 metara od 9. transverzale do Grasa ( 7. transverzale), u vrijednosti 2,2 miliona KM čije će širenje ulice uveliko rasteretiti saobraćaj i gužve koje se stvaraju na potezu od Otoke do Nedžarića.

Ulica Džemala Bijedića cijelom dužinom prolazi kroz općine Novi Grad i Novo Sarajevo i planirana je potpuna rekonstrukcija od 9. do spoja sa 5. transverzalom, što će u konačnici biti 2,3 kilometra nove saobraćajnice sa četiri, umjesto dosadašnje dvije kolovozne trake

Kompletan projekt podrazumijeva proširenje ulice u dužini od 2,3 kilometra, od kružnog toka kod pijace Otoka do ulaza u Centar "Safet Zajko". Cijena projekta iznosi 6,5 miliona KM, od čega Ministarstvo i Direkcija za puteve KS izdvajaju 5,5 miliona KM.

 

 
Rekonstrukcija i proširenje ulice Džemala Bijedića

Izvode se radovi na rekonstrukciji i proširenju ulice Džemala Bijedića sa dvije na četiri kolovozne trake.

Posted by Općina Novi Grad Sarajevo on Wednesday, July 8, 2020

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije