Napreduju radovi na proširenju ulice Džemala Bijedića na četiri kolovozne trake

Investicije / PROJEKTI

Napreduju radovi na proširenju ulice Džemala Bijedića na četiri kolovozne trake

10.07.2020. 11:12 / Izvor: Akta.ba

Izvode se radovi na rekonstrukciji i proširenju ulice Džemala Bijedića sa dvije na četiri kolovozne trake, navode iz Općine Novi Grad Sarajevo.

Nakon uklanjanja stabala, demontaže postojeće javne rasvjete i premještanja ograda uslijedila je zamjena elektro i vodovodnih instalacija i proširenje same saobraćajnice.

Radi se o dionici od 900 metara od 9. transverzale do Grasa ( 7. transverzale), u vrijednosti 2,2 miliona KM čije će širenje ulice uveliko rasteretiti saobraćaj i gužve koje se stvaraju na potezu od Otoke do Nedžarića.

Ulica Džemala Bijedića cijelom dužinom prolazi kroz općine Novi Grad i Novo Sarajevo i planirana je potpuna rekonstrukcija od 9. do spoja sa 5. transverzalom, što će u konačnici biti 2,3 kilometra nove saobraćajnice sa četiri, umjesto dosadašnje dvije kolovozne trake

Kompletan projekt podrazumijeva proširenje ulice u dužini od 2,3 kilometra, od kružnog toka kod pijace Otoka do ulaza u Centar "Safet Zajko". Cijena projekta iznosi 6,5 miliona KM, od čega Ministarstvo i Direkcija za puteve KS izdvajaju 5,5 miliona KM.

 

 
Rekonstrukcija i proširenje ulice Džemala Bijedića

Izvode se radovi na rekonstrukciji i proširenju ulice Džemala Bijedića sa dvije na četiri kolovozne trake.

Posted by Općina Novi Grad Sarajevo on Wednesday, July 8, 2020

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Investicije