Napreduju radovi u Poduzetničkoj zoni Žabljak

04.04.2014. 15:38 / Izvor: eKapija.ba
Napreduju radovi u Poduzetničkoj zoni Žabljak
OTVORI GALERIJU

Općina Usora je na dobrom putu da ostvari jasno zacrtane ciljeve implementacije poduzetničke zone ''Žabljak'', a koji će posebno u narednom periodu dati realne pretpostavke za pozitivan ekonomski razvoj općine.

Zaključenjem Ugovora o utrošku poticajnih financijskih sredstava za 2012. godinu, odnosno nakon dostupnosti financijskih sredstva koja su uplaćena na račun općine Usora 19.06.2013. godine, na temelju provedene procedure Javne nabave zaključen je Ugovor za odabranim izvođačem radova na projektu izvođenje radova na asfaltiranju prometnice u obuhvatu Poduzetničke zone ''Žabljak''  koji su okončani 03.04.2014. godine

Izvođač radova bila je firma Rial-Šped d.o.o. Doboj Istok, dok je stručno-tehnički nadzor vršio Ćosićpromex d.o.o. Žabljak-Usora.

Projektom su odobrena i implementirana financijskih sredstava u iznosu od 80.000,00 KM, čime je općina Usora na dobrom putu da ostvari jasno zacrtane ciljeve implementacije poduzetničke zone ''Žabljak'', a koji će posebno u narednom periodu dati realne pretpostavke za pozitivan ekonomski razvoj općine.

"Analizirajući projekciju uređenja predmetne zone, kao i trenutno stanje infrastrukturne uređenosti zone, možemo reći da smo u potpunosti implementirali zacrtanu dinamiku odnosno akcioni plan. Trenutni stupanj uređenosti zone je na zavidnom nivou, a potvrda tome je i prihvatanje prvog investitora koji je sagradio prozvodnu halu 1.500,00 m2 sa planom upošljavanja u ovoj godini 50 djelatnika", poručuju iz općine.

Analizirajući Implementaciju projekta Poduzetničke zone ''Žabljak'', prihvatanjem prvog investitora  stvaraju se realne pretpostavke za pozitivan ekonomski pomak u razvoju općine Usora koji se ogleda u poboljšanju infrastrukture za poduzetničku djelatnost, smanjenju neuposlenosti, privlačenje novih oblika investicija kroz instrumente lokalnog ekonomskog razvoja što u konačnici rezultira održanjem i poboljšanjem kvaliteta života u općini koja se tako tržišno plasira širem poslovnom okruženju, što je u suštini i bio cilj provedbe projekta.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije