Naredne sedmice početak radova na iluminaciji dijela ulica Titova i Ferhadija

09.09.2021. 09:14 / Izvor: Akta.ba
Naredne sedmice početak radova na iluminaciji dijela ulica Titova i Ferhadija

Implementator projekta je Razvojni program Ujedinjenih nacija u Bosni i Hercegovini.

Naredne sedmice počinje izvođenje radova na iluminaciji saobraćajnica i dijela objekata, u ulicama Titova - od Radićeve do Vječne vatre, i Ferhadija - od Vječne vatre do ulice Sarači. Vrijednost radova iznosi 390.000 KM.

Za ove radove Ministarstvo komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS izdvojilo je 200.000 KM, dok su preostala sredstva od 190.000 KM osigurana iz projekta „Zeleni ekonomski razvoj“(GED) koji finansira Švedska. 

Implementator projekta je Razvojni program Ujedinjenih nacija u Bosni i Hercegovini.

Kako je istakao resorni ministar Enver Hadžiahmetović u čijoj nadležnosti je oblast javne rasvjete u Kantonu Sarajevu, na ovaj način će centralna gradska jezgra dobiti tehnološki savremenu rasvjetu koja je prisutna u mnogim evropskim i svjetskim metropolama.

“Ministarstvo u potpunosti stoji iza ovog projekta i drago nam je što možemo najaviti da sljedeće sedmice počinje njegova realizacija. Uvođenjem novih tehnoloških rješenja ne samo da ćemo značajno smanjiti finansijska izdvajanja za javnu rasvjetu, poboljšati uslugu za krajnje korisnike, nego ćemo poboljšati i imidž glavnog grada jer se radi o najposjećenijim gradskim ulicama“, istakao je ministar Hadžiahmetović.

Projektom je predviđena montaža energijski efikasne LED rasvjete na kablovskoj mreži preko glavnih gradskih ulica sa dodatnom informacijsko-komunikacijskom tehnologijom, kojom će biti moguće kontrolisanje sistema javne rasvjete.

Izvođač radova je Konzorcij firmi Malcom d.o.o. Sarajevo, Testingelektro d.o.o. Sarajevo i Umel-Dalekovodmontaža d.o.o. Tuzla.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije