al
Nastavak aktivnosti na projektu proširenja Trening centra Zenica

Investicije / PROJEKTI

Nastavak aktivnosti na projektu proširenja Trening centra Zenica

27.02.2019. 14:54 / Izvor: Akta.ba

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović sa saradnicima i rukovodstvo Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine koje su činili Adnan Džemidžić, generalni sekretar NS/FS BiH, Nihad Hodžić, Sekretar Izvršnog odbora NS/FS BiH te Alija Porča, direktor Trening centra Zenica održali su radni sastanak o više tema.  

Sekretar Izvršnog odbora Hodžić informisao je gradonačelnika Kasumovića o dosad urađenim aktivnostima po pitanju proširenja kapaciteta Trening centra, a predstavljeno je i idejno rješenje proširenja.

Gradonačelnik Fuad Kasumović naglasio je važnost ovog projekta posebno za treniranje mladih sportista. 

"Izgradnja sadašnjeg Trening centra koji predstavlja zajednički projekat NS/FS BiH i tada općine Zenica se pokazala kao pun pogodak. Gradska uprava želi nastaviti u tom smjeru",  istakao je gradonačelnik Kasumović.      

Sagovornici su se složili da je neophodno intenzivirati pitanje rješavanja imovinsko-pravnih odnosa s vlasnicima parcela koje se nalaze u obuhvatu planiranog proširenja.  

Tokom sastanka razgovarano je o održavanju stadiona Bilino polje te organizaciji kvalifikacionih reprezentativnih utakmica koje se igraju na ovom stadionu. 

Rukovodstvo Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH ukazalo je na potrebu dobre koordinacije predstavnika NK Čelik Zenica i Nogometnog saveza s ciljem besprijekorne organizacije predstojeće utakmice BiH sa Grčkom.

"Igranje reprezentativnih utakmica na stadionu Bilino polje je od izuzetne važnosti za grad Zenicu. Što se tiče same pripreme uslova i organizacije kvalifikacionih utakmica imate punu podršku Gradske uprave", kazao je Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice.    

Nezaobilazna tema bilo je i proširenje kapaciteta južne tribine stadiona Bilino polje. U planu je nastavak aktivnosti u vezi sa izborom najboljeg idejnog rješenja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Investicije