Investicije / PROJEKTI

Nastavak izgradnje Poslovno - sportskog centra Trnovo

06.04.2021. 14:55 / Izvor: Akta.ba

Jedan od najvažnijih urbanističkih projekata koje realizuje Općina Trnovo u saradnji sa Vladom Kantona Sarajevo je izgradnja "Poslovno-sportskog centra Trnovo". Centar će obuhvatiti površinu od 11,39 ha, a smješten je na ulazu u zonu Babinog Dola.

"Na sportskoj dvorani u završnoj fazi su armiranobetonski radovi, izvedena je montažno-monolitna konstrukcija, a na administrativnom objektu su također izvedeni armiranobetonski radovi zaključno sa međuspratnom pločom prizemlja. Na Relax centru urađeni su armiranobetonski radovi zakjlučeno sa drugom etažom i pločom prizemlja. Što se tiče balon igrališta završeni su armiranobetonski radovi u cijelom obimu, te slijedi doprema i izvođenje radova na montaži balona", saopćili su iz Općine Trnovo.

Od radova predviđenih na infrastrukturi izvode se radovi na kišnom i fekalnom kolektoru.

U 2021. godini nastaviće se radovi na izgradnji sportske dvorane, što obuhvata izvođenje zanatskih radova i opremanje objekta. Na Relax centru planiran je nastavak grubih radova, te izvođenje zanatskih radova u objektu. Također, na administrativnom objektu je planiran završetak grubih radova i pokrivanje objekta.

Pored izgradnje objekta, sa početkom građevinske sezone će se intezivirati radovi na izgradnji infrastrukture – izgradnja saobraćajnice, izgradnja fekalne i kišne kanalizacije, izgradnja trafostanice i niskonaponske mreže, te izgradnja javne rasvjete.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Investicije