Nastavak izgradnje sekundarne vodovodne mreže u Orašju

17.07.2013. 12:39 / Izvor: eKapija.ba
Nastavak izgradnje sekundarne vodovodne mreže u Orašju

U sjedištu općinske uprave u Orašju danas je potpisan Ugovor s izvođačem radova Tehnograd Tuzla, na završetku izgradnje vodovodne mreže u mjestima Tolisa, Kostrč i Donja Mahala.

U sjedištu općinske uprave u Orašju danas je potpisan Ugovor s izvođačem radova Tehnograd Tuzla, na završetku izgradnje vodovodne mreže u mjestima Tolisa, Kostrč i Donja Mahala. Mreža je dugačka oko 15 kilometara i nakon toga slijedi priključivanje korisnika i sokaka.

Ukupna vrijednost ugovorenih radova iznosi 1.084.000 maraka. Novac se osigurava iz 50% kredita Europske investicijske banke, kojeg je Općinsko vijeće odobrilo prije dvije godine. Ostatak će se namiriti iz fondova EU i vlastitih sredstava iz proračuna općine Orašje. Radovi bi, po tenderskoj dokumentaciji, trebali biti okončani za 18 mjeseci, no predstavnik izvođača radova je kazao kako bi se to moglo dogoditi i ranije.

Inače, izvođač radova je radio na izgradnji vodocrpilišta u Kostrču. Radovi na sekundarnoj mreži trebali su početi prije godinu dana, no zbog postupaka javne nabave kasni se s početkom radova. Načelnik općine Orašje Đuro Topić, jedan od potpisnika ugovora je izrazio svoje zadovoljstvo činom potpisivanja ugovora i kazao kako je ovaj završetak sekundarnog vodovoda u skladu s inicijativom da se općina Orašje službeno proglasi gradom.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije