Nastavak izgradnje sportske dvorane u Kupresu čeka odluku suda

29.07.2016. 09:47 / Izvor: Akta.ba
Nastavak izgradnje sportske dvorane u Kupresu čeka odluku suda   

Sportska dvorana u Kupresu započeta prije deset godina još je nedovršena.

Sportska dvorana u Kupresu započeta prije deset godina još je nedovršena, ugovorne obveze izvođač radova nije ispunio, te je sukladno mišljenju i preporuci općinskog javnog pravobranitelja pokrenut postupak raskida ugovora sa izvođačem radova, kazao je u izjavi za Fenu načelnik Općine Kupres Perica Romić.

Kako se izvođač radova, inače građevinska tvrtka iz Ljubuškog, protivi raskidu ugovora i odrađivanju poslova koji su preplaćeni, kako kaže Romić, pokrenut je upravni spor na mjerodavnom sudu u Livnu gdje je prvostupanjska presuda donesena u korist Općine  a sad se čeka još odluka drugostupanjskog suda.

Po riječima načelnika, slijed događanja oko izgradnje dvorane je započet 2006.godine kada je općina Kupres sklopila ugovor o izgradnji sportske dvorane s poduzećem iz Ljubuškog ukupne vrijednosti 1.478.445,00 KM.

"U razdoblju od 12. listopada 2006. do 24.listopada 2008. godine Općina Kupres je izvođaču radova, što po privremenim situacijama, a što avansno ukupno uplatila iznos od 1.006.379,30 KM", kazao je Romić.

 Na to je još dodao da su, analiziranjem uplata, utvrdili da je Općina Kupres u pretplati za izvedene radove po ispostavljenim situacijama u iznosu od 193.499,11 KM.

 Nakon što su utvrdili da izvođač radova nije ispoštivao ugovorne obveze istog su pozvali na očitovanje o situaciji koja se tiče završetka izgradnje sportske dvorane.

- Izvođač radova se na naše traženje očitovao na način kako smatra da iznos od 1.006.379,30 KM nije dostatan ni za radove koji su izvršeni na dvorani te je dopisom zatražio da se napravi aneks ugovora u kojem će se ugovorni iznos od 1.478.445,00 KM zamijeniti iznosom od 2.200.000,00 KM bez PDV-a -  istaknuo je Romić.

Po dobivanju očitovanja od strane izvođača radova, kako tvrdi Romić , istog su obavijestili kako s njim žele raskinuti ugovor s obzirom da nije ispoštivao ugovorne obveze nakon čega se izvođač radova nanovo očitovao na način da se protivi raskidu ugovora, te da ako žele raskinuti ugovor isto moraju učiniti sudskim putem što je i ugovorna odredba ako se jedna od ugovornih strana protivi njegovu raskidu.

"Slijedom navedenog zatražili smo od pravobranitelja Općine Kupres da pokrene tužbu prema navedenom poduzeću u kojoj tražimo da se ugovor o izvođenju radova  raskine i  da tražimo naknadu štete odnosno povrat novca u iznosu od 193.499,11 KM", kazao je kupreški načelnik Perica Romić.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije