Nastavak izgradnje sportske dvorane u MZ Krasuljama

02.04.2016. 10:17 / Izvor: Akta.ba
Nastavak izgradnje sportske dvorane u MZ Krasuljama

Izgradnja sportske dvorane u MZ Krasulje je počela 2010 godine međutim zbog nedostatka sredstava nije završena.

U općini Ključ danas su boravili Abdulah Ozkantar, zamjenik načelnika štaba EUFOR-a za operacije i ujedno komandant Turskog kontigenta EUFOR-a i Jasmin Čajić, komadant Centra za mirovne operacije i počasni građanin općine Ključ koji su zajedno sa premijerom Izudinom Saračevićem, Nedzadom Zukanovićem ,Načelnikom općine Ključ, Ahmetom Egrlićem potpredsjednikom VTK BiH i Adisom Muharemovićem ministrom obrazovanja USK-a održali radni sastanak na kojem je najavljena mogućnost ulaganja Turskih mirovnih snaga u nastavak izgradnje sportske dvorane na Krasuljama u iznosu od 137.000 KM, piše mojusk.ba.

Izgradnja sportske dvorane u MZ Krasulje je počela 2010 godine međutim zbog nedostatka sredstava nije završena. Prema riječima Maide Koljić , direktorice OŠ Velagići do sada je u njenu izgradnju uloženo 145.000 KM koje je obezbijedilo Ministarstvo obrazovanja USK-a.

Općinski načelnik Nedžad Zukanović se zahvalio gostima te istakao značaj realizacije projekta kako za mjesnu zajednicu tako i za općinu.

Ahmet Egrlić, predsjednik VTK BiH je istakao da je Udruženje mladih „Krasuljak“ svojim radom i aktivizmom dokazalo da ima potrebu za jednim ovakvim projektom. Na ovaj način nastojimo da pružimo mladim ljudima u ovoj mjesnoj zajednici da nastave sa aktivnostima koje na izvrstan način rade svih ovih godina kazao je Egrlić.

Predsjednik Udruženja mladih „Krasuljak“ i mjesne zajednice Krasulje Anes Jukić također je izrazio zadovoljstvo današnjom posjetom i najavljenim ulaganjima jer izgradnja ovakvog jednog objekta je od velikog značaja za članove njegovog Udruženja.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije