Nastavak radova na sanaciji pješačke staze duž ulice Zmaja od Bosne

07.09.2021. 09:45 / Izvor: Akta.ba
Nastavak radova na sanaciji pješačke staze duž ulice Zmaja od Bosne

Radovi na sanaciji pješačke staze u ulici Zmaja od Bosne do naselja Otoka izvode se planiranom dinamikom.

Radovi na sanaciji pješačke staze u ulici Zmaja od Bosne do naselja Otoka izvode se planiranom dinamikom. Na ovoj dionici prethodno su okonačni radovi na sanaciji vodovodne mreže i izgradnji biciklističke staze.

Rekonstrukciju vodovodne mreže izvodila je firma "Mibral" na osnovu ugovora sa KJKP "Vodovod i Kanalizacija", dok je radove na izgradnji biciklističke staze finansirao Grad Sarajevo .

Nakon niza sastanaka održanih sa predstavnicima KJKP "Vodovod i Kanalizacija" postignut je dogovor da Općina Novo Sarajevo bude investitor sanacije pješačke staze u punom profilu na dionici na kojoj su prethodno završeni radovi na sanaciji vodovodne mreže. Izvođač radova je firma “Sarajevoputevi”.

Dogovoreno je da će pješačka staza koja se proteže od naselja Otoka, biti popločana betonskim pločama kao i na području općine Novi Grad, kako bi u konačnici predstavljala jednu cjelinu. Preostali dio pješačke staze duž glavne saobraćajnice Zmaja od Bosne na području općine Novo Sarajevo će biti asfaltiran.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije