Investicije / NEKRETNINE

Nastavak realizacije projekta rekonstrukcije stadiona "Grbavica"

18.11.2008. 13:13 / Izvor: eKapija.ba

Općina Novo Sarajevo u saradnji sa Vladom KS, Ministarstvom za sport i kulturu i Gradskom upravom, u budžetu za 2008. godinu obezbijedila je sredstva za dva projekta koja se realizuju na prostoru stadiona "Grbavica". U mjesecu augustu ove godine, Općina je sa firmom "In" potpisala ugovor o izvođenju radova na rekostrukciji pomoćnog stadiona, te sa nogometnim klubom "Željezničar" o sanaciji rasvjete – reflektora glavnog stadiona.

Nakon potpisivanja navedenih ugovora, Općina Novo Sarajevo raspisala je konkurs za najpovoljnijeg izvođača radova na sanaciji reflektora. Navedeni posao pripao je firmi "Epta", sa čijim je direktorom – Salemom Hadžiahmetovićem, načelnik Nedžad Koldžo 17.11.2008. godine potpisao ugovor o izvođenju radova, saopćila je Press služba Općine Novo Sarajevo.

Naime, na stadionu će biti postavljena četiri uskokutna sportska reflektora sa metal – halogenim žaruljama, te sa nekorozirajućim kućištem (kombinacija aluminija, stakla i inox čelika). Glavni stadion "Grbavica" će u finalnom izgledu biti konstruisan prema standardima FIFE i UEFE sa 128 rasvjetnih tijela i 4 reflektora, kako bi prijenos utakmica bio što adekvatniji njihovom gledateljstvu.

Prema riječima načelnika Koldže, Općina Novo Sarajevo je u 2008. godini izdvojila sredstva u iznosu od 5,5 miliona KM, a sve u cilju afirmacije mladih ljudi kroz sport.

"Potpisivanjem današnjeg ugovora, Grbavici ćemo vratit prijeratni izgled uništen posljedicama agresije. Našim sportistima ćemo obezbijediti sve neophodne i kvalitetne uvjete za održavanje utakmica, a iskreno se nadam da će i oni znati uzvratiti svima nama koji redovno pratimo njihova prvenstvena", izjavio je Koldžo, te dodao kako je potpisivanje današnjeg ugovora, kojem je prisustvovao i direktor NK "Željezničar" Samir Ahmedbegović, izuzetan primjer saradnje svih nivoa vlasti uključenih u realizaciju projekata koji imaju za cilj sklanjenje djece sa ulica i njihovu afirmaciju putem sporta.

Početak radova na sanaciji reflektora na stadionu "Grbavica" očekuje se tokom ove sedmice, a rok za njihov završetak je 45 dana, zavisno od vremenskih uvjeta. Investitor navedenog projekta je Općina Novo Sarajevo sa izdvojenih 305.000 KM.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije