Investicije / PROJEKTI

Nastavak rekonstrukcije puta R-408 od Martin Broda

28.05.2014. 08:31 / Izvor: Fena

Direktor Direkcije regionalnih cesta Unsko-sanskog kantona (USK) Amel Alagić jučer je u bihaćkom naselju Martin Brod sa direktorom poduzeća "Prijedor putevi" iz Prijedora Radenkom Crnogorcem potpisao ugovor o nastavku rekonstrukcije regionalne ceste R-408 Dubovsko-Kulen Vakuf-Martin Brod-granica kantona.

Potpisivanju ugovora prisustvovali su premijer USK-a Hamdija Lipovača, predstavnici Nacionalnog parka (NP) Una i brojni mještani.

"Asfaltiraće se 995 metara puta u vrijednosti od 396.000 KM, nakon čega ostaje još oko 4 kilometra makadamskog puta, koji povezuje Martin Brod i Kulen Vakuf", kazao je direktor Alagić.

Prethodna faza realizacije ovoga projekta počela je od Kulen Vakufa, a ovog puta radovi će se, već od naredne sedmice, izvoditi iz pravca Martin Broda. Izvođač se ugovorom obavezao da će radove okončati u roku od 90 dana.

Alagić dodaje da je već potpisan i ugovor za dionicu puta iz pravca Kulen Vakufa dužine 600 metara, a otprilike iste vrijednosti kao i današnji, koji bi se također trebao realizirati tokom ljeta.

Izgradnja ovoga dijela puta od velikog je značaja za NP Una.

Njegov direktor Amarildo Mulić, naglasio je da je putno povezivanje Martin Broda i Kulen Vakufa, te Orašca i Štrbačkog buka pioritetni cilj u razvoju ovog zaštićenog područja, ali i turizma uopće.

Premijer Lipovača ovom prilikom razgovarao je i sa mještanima Martin Broda, da bi sagledao njihove probleme i potrebe, te iznašao način da im Vlada Kantona pomogne. Današnja aktivnost premijera Lipovače upriličena je u okviru obilježavanja 27. maja, Dana USK-a.

"Martin Brod i Kulen Vakuf, ali i Ljutočka dolina i Nacionalni park, zaslužuju da se ovdje investira, posebno na ovaj značajan dan kada obilježavamo godišnjicu osnovanja USK-a", istakao je premijer Lipovača.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije